Coppermine Photo Gallery

MODien asennus ja omat muokkaukset.
Vinnie
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 6
Liittynyt: 16 Joulu 2005, 20:46
Paikkakunta: Kalajoki
Viesti:

Coppermine Photo Gallery

Viesti Kirjoittaja Vinnie » 21 Maalis 2006, 13:25

asensimpa tuon otsikon mukaisen kuvagallerian, tuota onko kyseiseen
.php- hässäkkään suomennosta,
lähinnä käyttäjäpuolelle, kun iäkkäämmät vierailijat
eivät oikeen englannin päälle perusta. :)

sitten tuo "logon" vaihto, tapahtuuko se samalla tavoin kuin phpBB foorumissa?

en tohdi kokeillakkaan etten sekota mitään :lol:

Avatar
Lurttinen
phpBB nub
phpBB nub
Viestit: 4787
Liittynyt: 13 Marras 2005, 18:41
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Coppermine Photo Gallery

Viesti Kirjoittaja Lurttinen » 21 Maalis 2006, 14:14

Vinnie kirjoitti: en tohdi kokeillakkaan etten sekota mitään :lol:
Ota varmuuskopio kaikista tiedostoista joita meinaat muokata.
Jos ei toimikaan kuten piti. Voit helposti palauttaa vanhan toimivan version.

Kokeilemallahan se selviää... ;)

Artturi
MODaaja
MODaaja
Viestit: 165
Liittynyt: 23 Marras 2005, 23:28
Viesti:

Coppermine ja phpBB

Viesti Kirjoittaja Artturi » 28 Maalis 2006, 00:37

Voiko Copperminen pudottaa samaan tilaan phpBB-foorumin kanssa vai tuleeko noiden tietokantojen kanssa jotain sekaannusta/katastrofi?
...vai olenko ihan ulkona? :oops:

Avatar
Rudolf
MODaaja
MODaaja
Viestit: 62
Liittynyt: 28 Marras 2005, 18:34
Paikkakunta: Varkaus
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Rudolf » 29 Maalis 2006, 13:29

Äkkisiltään katottuna ei kannata ainakaan samaan kansioon laittaa foorumin kanssa.... Tulee ongelmia tiedostojen ylikirjoitusten kanssa kun on niin paljon saman nimisiä tiedostoja kummassakin paketissa. Ja suomennos on tulossa tähänkin pika puoliin. :D

edit: Menee sittenkin vähän pitempään ku onkin näköjään aika paljon tota käännettävää mutta yritän pika puoliin saaha käännettyä.

Avatar
uralrane
Oppii uutta
Oppii uutta
Viestit: 35
Liittynyt: 03 Touko 2006, 17:04
Viesti:

Viesti Kirjoittaja uralrane » 28 Kesä 2006, 00:20

Osoite voi olla vaikkapa http://www.domain.net/forum/ ja Copperminelle muotoa http://www.domain.net/gallery/

Voivat toimia samassa MySQL kannassa, molemmilla oma prefix (etuliite). Kannan voi myös sillata (bridge) eli jos olet käyttäjänä phpBB -foorumissa voit samoilla tunnuksilla vierailla myös gallerian puolella. Nykyään tuo siltauspalikka tulee jo valmiina, joten riittää kun asentaessa kerrot mihin haluat gallerian liittää.
Täysillä sisään ja paareilla ulos.

Artturi
MODaaja
MODaaja
Viestit: 165
Liittynyt: 23 Marras 2005, 23:28
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Artturi » 09 Loka 2006, 11:54

Onko suomennos missä vaiheessa? Onko asennusohjetta näkynyt missään suomennettuna? Entäs kuinka tuo kannan siltaus onnistuu?

Taas vain kysymyksiä :oops:

mr Metsä
MODaaja
MODaaja
Viestit: 123
Liittynyt: 05 Syys 2006, 10:29

Viesti Kirjoittaja mr Metsä » 09 Loka 2006, 13:50

Artturi kirjoitti:Onko suomennos missä vaiheessa? Onko asennusohjetta näkynyt missään suomennettuna? ...
Uusin vakaa Coppermine versio on 1.4.9 ja sisältää kielitiedoston myös suomenkielelle. Tarkastin äsken kun imaisin sen itselleni päivitystä varten (omani on v.1.4.6). Olen käyttänyt vuosia Copperia ja yleensä siinä on ollut aina suomennos mukana ainakin vakaissa versioissa.

Suomenkielistä asennusohjetta en ole muistaakseni nähnyt koskaan vaikka toki sellainenkin saattaa jossakin lymytä.

... ja sehän löytyy täältä downloads-osastolta: http://sourceforge.net/project/showfile ... p_id=89658

Artturi
MODaaja
MODaaja
Viestit: 165
Liittynyt: 23 Marras 2005, 23:28
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Artturi » 09 Loka 2006, 19:12

Saisikohan tuon Copperminen upotettua asiallisesti foorumiin? Vai pitääkö se pitää "erillisenä" sivuna?

mr Metsä
MODaaja
MODaaja
Viestit: 123
Liittynyt: 05 Syys 2006, 10:29

Viesti Kirjoittaja mr Metsä » 09 Loka 2006, 19:57

Minulla albumit ovat olleet erikseen eli kokemusta ei ole foorumiin liittämisestä, tarkoitat kai siltaamista? Olen pitänyt albumit omana kokonaisuutena ikivanhoista sivuistani erillään. Ulkonäköä olen muokannut yhteensopivaksi sivustoni yleisilmeeseen puukottamalla valitsemaani navigointirakenteeltaan sopivaa teemaa.

Tämä ei ole mainos vaan kokemuksiani: Coppermine on toiminut vuosikausia käytössäni erittäin vakaasti. Katsojalaskurin olen nollannut muutamia kertoja päivitysten yhteydessä koska niillä ei ole minulle suurta merkitystä. Kuvia on ollut enimmillään yli 4000 kpl ilman huomattavaa hyytymistä selailtaessa. Nyt on hiljaisempi vaihe matkakuvieni kanssa, joita on noin 2500 kpl. Piilossa on muutamia gallerioita joihin pääsyn olen rajoittanut luomalla rekisteröityneille käyttäjille ryhmiä ja niille lisäoikeuksia.

Aikoinaan perustaessani albumeitani ei ollut monia _hyviä ilmaisia_ vaihtoehtoja SQL-tietokannalle softapuolella. Nykyään tilanne on parantunut ja muitakin varteenotettavia ohjelmistoja on saatavilla. Kannattaa siis tutustua omien tarpeitten mukaan vaihtoehtoihin.

Ai niin, linkki omalle sivustolleni jos haluat vilkaista on tässä: http://www.metsat.net/albumit/ ja etusivulle ulkonäkövertailuun tässä: http://www.metsat.net/

edit: Huomasin, että kirjoittelen OT. MOD-aiheessa joten modet siirtäköön viestini sopivampaan paikkaan jos tarvitaan. Olen puusilmä.

Artturi
MODaaja
MODaaja
Viestit: 165
Liittynyt: 23 Marras 2005, 23:28
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Artturi » 10 Loka 2006, 09:02

Kiitokset. Komeita on sivut. Eihän tämä ole Coppermine-tukifoorumi, mutta silti...
Sillattuna nuo meikäläisellä on, mutta ajattelin "tiukempaa" integrointia. Mitkähän tuossa Copperminessa on ne tiedostot joissa määritetään ulkonäköä ja valikoiden ulkoasua. Pari tuntia noita jo etsin - huonoin tuloksin. Auttaisi varmaan jos ymmärtäisi PHP-koodia.

mr Metsä
MODaaja
MODaaja
Viestit: 123
Liittynyt: 05 Syys 2006, 10:29

Viesti Kirjoittaja mr Metsä » 10 Loka 2006, 09:31

Artturi kirjoitti:Mitkähän tuossa Copperminessa on ne tiedostot joissa määritetään ulkonäköä ja valikoiden ulkoasua.
Valitset käyttämäsi teeman kansion ja sieltä etsit kolme tiedostoa: template.html ja style.css ja theme.php. Näitä muokkaamalla pääset jo pitkälle. Tietenkin täytyy olla perusteet HTML- ja PHP-koodaamisesta selvillä, mutta se onkin toinen juttu. Käytä perusteksti-editoria niin ei koodiin tule mitään ylimääräistä.

mrl586
Aktiivinen jäsen
Aktiivinen jäsen
Viestit: 2879
Liittynyt: 31 Maalis 2006, 17:59
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja mrl586 » 10 Loka 2006, 10:03

mr Metsä kirjoitti:Käytä perusteksti-editoria niin ei koodiin tule mitään ylimääräistä.
Mitä tarkoitat perustekstieditorilla?

mr Metsä
MODaaja
MODaaja
Viestit: 123
Liittynyt: 05 Syys 2006, 10:29

Viesti Kirjoittaja mr Metsä » 10 Loka 2006, 10:08

Esim. Windows Muistio (Notepad) tai vastaava. Ei Word eikä mikään muukaan tekstinkäsittelyohjelma.

Avatar
Lurttinen
phpBB nub
phpBB nub
Viestit: 4787
Liittynyt: 13 Marras 2005, 18:41
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lurttinen » 10 Loka 2006, 10:09

mrl586 kirjoitti:
mr Metsä kirjoitti:Käytä perusteksti-editoria niin ei koodiin tule mitään ylimääräistä.
Mitä tarkoitat perustekstieditorilla?
Perus teksti editori, joka tallentaa tekstin tekstinä eikä sotke sinne omaa kamaa mukaan.
Kuten esimerkiksi word saattaa tehdä.
Mutta pitäishän sun tämä tietää...

mrl586
Aktiivinen jäsen
Aktiivinen jäsen
Viestit: 2879
Liittynyt: 31 Maalis 2006, 17:59
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja mrl586 » 10 Loka 2006, 10:12

Kelpaisiko hommaan jokin ensisijaisesti koodaukseen tarkoitettu ohjelma?

Viestiketju Lukittu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa