Sivu 1/1

Admin hukassa!

Lähetetty: 16 Syys 2016, 11:17
Kirjoittaja Bug
Hei!

Adminimme on ollut kadoksissa jo useamman kuukauden ajan, eikä kukaan saa häneen yhteyttä. Huolemme koskee sekä hänen vointiaan, että foorumin erääntyviä laskuja, jotka Admin on aina hoitanut ja joista kukaan muu ei tiedä. Ilmeisesti nyt syksyn lasku on jo erääntynyt, mutta koska emme saa palveluntarjoajalta tietoa, emme saa hoidettua laskun maksua.

Foorumi pyörii tällä hetkellä kahden valvojan voimin, joista minä olen toinen. Tietysti jatkossa tähänkin on keksittävä ratkaisu, sillä vain Adminilla on oikeus muokata ja säädellä alustaa ja toimintoja.

Moni käyttäjä olisi äärettömän pettynyt, jos foorumimme suljettaisiin edes toistaiseksi. Kiitollisuudella otan vastaan kaikki vinkit ja neuvot, jotka saattavat auttaa selvittämään tilanteen.

Kiittäen

- Bug

Höyhenen Kevyt moderaattori

Re: Admin hukassa!

Lähetetty: 19 Syys 2016, 19:00
Kirjoittaja Pettis
Jos kenelläkään muulla kuin tällä ylläpitäjällä joka on hukassa ei ole pääsyä joko kotisivutilaan, jossa sivusto on
tai hallintapaneelin varmuuskopiointi-toimintoihin (vaatii yleensä admin ja perustaja -statuksen), ei sivustoa voi pelastaa.

Ja vaikka foorumista saisi varmuuskopion, olisi verkkotunnus todennäköisesti menetetty, koska sen omistajuutta tai hallintaa ei voi siirtää kolmannen osapuolen toimesta.

Toki voitte esim. käsin kopioida viestiketjuja vaikka toiselle foorumille ennen palstan sulkeutumista tms. jos haluatte sisällöt pelastaa, mutta tässä on iso työ eikä lopputulos vastaa alkuperäistä.

Valitettavasti jos ylläpitäjästä ei kuulu, ei ole juuri mitään tehtävissä.

Re: Admin hukassa!

Lähetetty: 21 Syys 2016, 10:00
Kirjoittaja Bug
Kiitos näistä :)

Onko vielä joku taho, josta voisimme udella laskutusasioita?

Re: Admin hukassa!

Lähetetty: 21 Syys 2016, 10:13
Kirjoittaja Zoner
Tilanne ei välttämättä ole vielä näin lohduton.

Ratkaisevaa on siis kenen nimiin palvelut ja verkkotunnus on tilattu / rekisteröity. Mikäli ne ovat puhtaasti kadonneen Adminin nimiin tilattu ja rekisteröity yksityishenkilönä ja ketään muuta tahoa ei ole tilauksiin merkitty yhteyshenkilöiksi, voi näitä olla mahdoton pelastaa.

Jos tilaukset ovat kuitenkin tehty esimerkiksi jonkin yhdistyksen tai yrityksen nimiin, saa hosting-palveluntarjoaja varmasti tehtyä muutoksia omistajuuksiin vaikkapa toimittamalla heille kopion rekisteriotteesta, jossa on merkittynä toimivaltaiset yhteyshenkilöt.

Mikäli saatte tunnukset esimerkiksi itse hosting-palveluun, pystyy tietokannasta käsin myös vaihtamaan admin-tunnuksia tarpeen mukaan.

Jo pelkillä FTP-tunnuksilla saa koko sivuston kopioitua talteen ja siirrettyä esimerkiksi toiseen hosting-palveluun tarvittaessa.

Re: Admin hukassa!

Lähetetty: 29 Syys 2016, 09:36
Kirjoittaja Bug
Kiitos vastauksista!

Mistähän voisimme kysellä noita omistajuusasioita? Jo sekin olisi eteenpäin, että saisimme laskun maksettua, mutta en ole useista yhteydenotoista huolimatta tavoittanut ketään vastaamaan sen tiimoilta asiaamme. Onko joku tietty taho, jolta kannattaa udella?

Re: Admin hukassa!

Lähetetty: 29 Syys 2016, 14:59
Kirjoittaja Pettis
Mikä sivusto on kyseessä?

Palveluntarjoaja voinee selvittää osoitteen kautta katsomalla minkä palveluntarjoajan verkossa palvelin on.

Re: Admin hukassa!

Lähetetty: 30 Syys 2016, 06:26
Kirjoittaja Bug
Sivusto on Höyhenen Kevyt. Oletan, että omistajuus on vain Adminin yksin, joten heikolta näyttää.

Re: Admin hukassa!

Lähetetty: 30 Syys 2016, 13:30
Kirjoittaja Pettis
Osoite auttaisi enemmän.

Jos kyseessä on tämä foorumi: http://foorumi.hoyhen.com/
On näiden tietojen perusteella: http://whois.domaintools.com/hoyhen.com

Foorumin kotisivutilan palveluntarjoajana tämä paikka: http://mochahost.com/

Re: Admin hukassa!

Lähetetty: 02 Loka 2016, 06:17
Kirjoittaja Bug
Tuo ylempi on oikea osoite. En tajunnut sitä liittää edelliseen viestiini :)

Selvittelimme nyt asiaa, ja koska foorumi on Adminin nimissä, ei asialle voi tehdä mitään. Emme saa edes laskutustietoja, koska meillä ei ole oikeuksia sähköpostiin, jolle yp:n profiili on luotu.

Kiitos kuitenkin avustanne!