Rekisteröinti helpommaksi

phpBB keskustelu.
Tämä alue ei ole tukipyynnöille, vaan ainoastaan keskustelulle phpBB:stä ja sen eri versioista.
Avatar
ADdoctor
MODaaja
MODaaja
Viestit:182
Liittynyt:23 Marras 2007, 17:40
Paikkakunta:Espoo
Viesti:
Rekisteröinti helpommaksi

Viesti Kirjoittaja ADdoctor » 08 Helmi 2023, 19:57

Moi phpBB tietäjät! Ei näy täälläkään kovin vilkasta olevan. Oletan silti saavanne ilmoituksen, että uusi postaus on tullut. Minulla on yhä foorumi, vaikka sen käyttö on aika vähäistä. Kaksi asiaa teille kuitenkin, kysymys ja toteamus.

Varsinainen kysymykseni on: Miten voisi järjestää helpoimmalla, mutta kuitenkin turvallisella tavalla foorumiin rekisteröitymisen. Nyt se on aika hankalaa turvakysymyksineen ja vahvistuksineen. Onko teillä ehdotuksia. Lähinnä haluaisin karsia pois ulkomailta tulevat rekisteröityjät, koska niissä on tavoitteena aivan muut kuin asialliset kysymykset. Nopeampi ja helpompi rekisteröinti siis.

Tämä olisi yksi kehitysmalleista koko sivustoilleni. Näyttää siltä, että meillä Suomessa on kaikenlainen kommentointi sivustoilla hävinnyt lähes kokonaan, ainakin pääsivustollani Neptunetissä. :o (Huom. Sivustolle ei tarvitse edes rekisteröityä kommenttia ja kysymistä varten!) Kommentteja tulee harvakseltaan vain ulkomailta ja niistä pääosa olisi ilman karsintaa selvää spammia. Oletteko huomanneet netissä tai sivullanne, että suomalaisten kommentointi on vähentynyt? Aika outoa, sillä kuitenkin esim. Facebookissa puhutaan ja kommentoidaan aivan tyhjänpäiväisiä asioita. Lukijoita riittää nettisivuille, mutta kommentointi tai kysyminen vaatisi kai suurta rohkeutta. Onko havaintoja?

Avatar
ADdoctor
MODaaja
MODaaja
Viestit:182
Liittynyt:23 Marras 2007, 17:40
Paikkakunta:Espoo
Viesti:

Re: Rekisteröinti helpommaksi

Viesti Kirjoittaja ADdoctor » 03 Huhti 2023, 20:03

Onpa täällä tosiaan hiljaista! Jos ei ole ehdotuksia rekisteröinnin helpottamiseen, niin olihan tuossa myös muita kysymyksiä ja mielipeteitä. :wtf: Vai ovatko phpBB foorumit ja tietäjät jo meneet?

Pettis
The Admin
The Admin
Viestit:122
Liittynyt:04 Tammi 2007, 15:04
Viesti:

Re: Rekisteröinti helpommaksi

Viesti Kirjoittaja Pettis » 24 Huhti 2023, 23:52

Kai se helpoin kirjautuminen olisi tehdä jollain muun palvelun kirjautumisella. SIihen lienee lisäosia saatavilla. Esim. googlen tai facebookin. Toki perinteinen kirjautuminen on myös hyvä säilyttää.

Myös sähköpostirekisteröitymiset omilla www-sivuilla voi olla nykyään ongelmallisia, kun sähköpostin kulkemista rajoitetaan aika paljon ja satunnasista pienistä domaineista tulevat sähköpostit menee todella helposti roskapostiin, vaikka niihin tekisi mitä. Verkkotunnuksilla pitäisi saada sähköpostipalveluissa tunnettuutta tarpeeksi, että viestit menisivät läpi ongelmitta.

Mutta mitä itse ilmaisfoorumipalvelua ylläpitäessä olen huomannut, niin foorumien käyttö on vähentynyt aika rankasti ylipäätään. Enemmän ehkä keskustelut nuoremmilla siirtynyt Discordin ja muihin reaaliaikaisiin yhteisöihin. Muutenkin tuntuu vähän aika ajaneen foorumijuttujen ohitse ainakin toistaiseksi. Mielestäni tämä on kuitenkin tiedon jakamiseen ja rauhallisempaan keskusteluun sopiva alustatyyppi.

Avatar
hackerman
Aloittelija
Aloittelija
Viestit:2
Liittynyt:11 Kesä 2023, 13:28
Viesti:

Re: Rekisteröinti helpommaksi

Viesti Kirjoittaja hackerman » 11 Kesä 2023, 13:33

Minäkin rekisteröidyin kun mietin että täältä voi löytää apua ohjelmointiin mutta hiljaiselta näyttääkin foorumi olevan :(. Ei samalla yhteisöllä sattuisi olevan discord kanavaa missä voisi keskustella muiden kanssa?

Tuentarpeessa
Aloittelija
Aloittelija
Viestit:2
Liittynyt:03 Heinä 2023, 21:00

Re: Rekisteröinti helpommaksi

Viesti Kirjoittaja Tuentarpeessa » 10 Heinä 2023, 19:53

Ei tämä nyt kaikkein vaikein prosessi ollut, että eiköhän tänne vielä muutkin eksy :D Mutta harmi jos on hiljaista, koitan ensin katsoa löytyisikö vanhoista ketjuista itselle apua. Ainakin joskus tämä on ilmeisesti ihan aktiivinen paikka ollut.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 48 vierailijaa