Ongelmia käännöksen kanssa 3.3.11

phpBB keskustelu.
Tämä alue ei ole tukipyynnöille, vaan ainoastaan keskustelulle phpBB:stä ja sen eri versioista.
TheSouthpaw
Aloittelija
Aloittelija
Viestit:1
Liittynyt:30 Marras 2023, 01:36
Ongelmia käännöksen kanssa 3.3.11

Viesti Kirjoittaja TheSouthpaw » 30 Marras 2023, 01:47

Kerkesin jo postata tästä phpbb:n omalle foorumille kielipaketin alle, mutta sain vinkin, että täällä kai on aktiivisemmin ihmisiä paikalla niin lähestyn nyt tätä kautta.

Ongelma siis on, että latasin Suomen kielen kielipaketin ja lisäsin sen 3.3.11 version tiedostoihin, mutta syystä tai toisesta kun käyttää suomea foorumin kielenä sieltä täältä löytyy joitain käännöksiä, joita foorumi ei hae tiedostoista oikein. Yksi näisä on muun muassa rekisteröitymislomakkeessa joka ei näytä vaadittua pituutta käyttäjänimelle ja salasanalle vaan foorumi syöttää siihen vain muuttujien nimet.

Kuva

Toinen ongelma taas löytyy ylläpidon paneelista kun menee säätämään Liitetiedostojen asetuksia. Sivun ylimpänä näkyy kaksi riviä jotain error merkintöjä ja sitten asetuksista löytyy kaksi kohtaa, joihin foorumi ei hae käännöstä näkyviin laisinkaan, ainoastaan kaksoispisteet.

Kuva

Kuva

British english paketilla kaikki nuo mainitut kohdat näkyy juuri kuten pitää. Koitin siis vertailla kielipakettien tiedostoja keskenään, josko olisin löytänyt mikä niissä on niin eri tavalla, että toinen toimii ja toinen ei, mutta omat silmäni eivät löytäneet mitään ilmiselvää eroa, muuta kuin itse kieli tietenkin. Joten osaisiko joku paremmin asioista tietävä selvittää mistä tässä käännöksen toimimattomuudessa joiltain osin voi olla kyse?

Coder
Käännöstiimi
Käännöstiimi
Viestit:87
Liittynyt:23 Touko 2014, 12:16

Re: Ongelmia käännöksen kanssa 3.3.11

Viesti Kirjoittaja Coder » 30 Marras 2023, 20:10

Ongelma tässä tapauksessa on se että käännös on tehty vanhemmalle versiolle, ja uudessa versiossa on tullut muutoksia joita ei löydy vanhasta käännöksestä.

Jos haluat korjata tuon käyttäjille näkyvän virheen niin avaa tiedosto /language/fi/common.php ja etsi koodi

Koodi: Valitse kaikki

'COLLAPSE_VIEW'			=> 'Collapse view',
Sitten lisää sen yläpuolle uusi rivi johon tulee tämä koodi

Koodi: Valitse kaikki

	// Special version to be used when describing ranges e.g. "min x characters and max y characters"
	'CHARACTERS_XY'			=> array(
		1	=> '%d',
		2	=> '%d',
	),
Muulla tavalla noista ei ole käytössä haittaa, toiminnot toimivat silti vaikka eivät vain osaa näyttää tekstiä käyttäjälle siitä mitä valikoissa pitäisi lukea.

Olen suunnitellut saavani käännöksen valmiiksi versiolle 3.3.11 viimeistään tammikuun puolessa välissä, juuri eilen sain valmiiksi osan teksteistä 3.3.0 versiosta 3.3.5 versioon, nämä muutokset saat heti käyttöösi lataamalla uusimmat tiedostot täältä: https://github.com/pettis/phpbb3-finnish

Ja muillekin tiedoksi samalla, tuosta github-paketista puuttuu käännökset sähköpostitiedostoihin /language/fi/email/ joita en vielä saanut käännettyä liian pienen tietokonenäytön takia (teksti ei mahtunut ruudulle joten en jaksanut scrollata kokoajan että saan ne käännettyä), nämä tiedostot ovat vieläkin samat kuin 3.3.0 versiossa.

Pettis
The Admin
The Admin
Viestit:122
Liittynyt:04 Tammi 2007, 15:04
Viesti:

Re: Ongelmia käännöksen kanssa 3.3.11

Viesti Kirjoittaja Pettis » 05 Joulu 2023, 17:12

Kunhan tässä itselläkin päivätyöt vähän helpottaa viikon-parin sisään, voisin tätä käännösprosessia edistää myös.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 13 vierailijaa