Sivu 1/1

Keskustelufoorumin nimen suojaaminen/rekisteröinti

Lähetetty: 29 Heinä 2019, 21:45
Kirjoittaja Hulta
Moikka!
Meillä on pian 14 vuotta täyttävä keskustelupalsta nimeltään "XYZ" (nimi muutettu). Myöhemmin Facebookiin on perustettu yhden meidän keskustelupalstan (nykyisin ex-) jäsenen toimesta ryhmä nimeltä "XYZ", eikä tietenkään edes kysytty saako samaa nimeä käyttää. Nyt toinen (nykyinen) jäsen on perustanut uuden fb-ryhmän nimeltään "XYZ jengi". Ei ole mitään hajua kuinka monta muuta meidän keskustelufoorumin nimeä käyttävää ryhmää facebookissa on, koska itse en facebookissa ole. Keskustelupalstan nimi on uniikki ja muita saman aihealueen keskustelupalstoja ei tällä hetkellä tiettävästi ole Suomessa muuten kuin FB:ssa.

Kysymys kuuluu: voiko keskustelupalstan nimen jotenkin suojata/rekisteröidä niin, ettei sitä saisi käyttää muissa yhteyksissä kuten esim. Facebookissa? Kerran olen jo joutunut poliisikuulusteluun, kun siellä fb:ssa oli tapeltu niin paljon, että oli nostettu kunnianloukkaussyytteitä...toista kertaa en viitsisi puuttua muiden riitoihin poliisin välityksellä. Vinkkejä, kokemuksia?

Re: Keskustelufoorumin nimen suojaaminen/rekisteröinti

Lähetetty: 01 Elo 2019, 22:45
Kirjoittaja Pettis
Taitaa olla aika hankalaa suojata, ellet sitten rekisteröi sitä nimeä joksikin tavaramerkiksi, tuotenimeksi, toiminimeksi tai yrityksen / yhdistyksen nimeksi.

Sittenkin voi olla vaikeaa, jos kyseessä on jokin jokapäiväinen termi tai sana.