phpBB3 Portal

MODien asennus ja omat muokkaukset.
Avatar
ADdoctor
MODaaja
MODaaja
Viestit: 165
Liittynyt: 23 Marras 2007, 17:40
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: phpBB3 Portal

Viesti Kirjoittaja ADdoctor » 13 Joulu 2008, 13:32

Kiitos vinkistä, pitää kokeilla. Yritin siirtää notepadilla ja yhdellä toisellakin käsittelijällä omalla koneella olevia purettuja tiedostoja. Sitten kävi niin, että niitä ei kaikkia ainakaan alussa mainittuja löytynytkään. Päättelin, että aha, pitääkin muokata siellä serverillä eli laitoin ne sinne ja sitten siirtelin ja muokkasin FTP managerilla, tosin hyvin toimivalla. Sitten jos siinä vielä sattuu joku lipsahtamaan väärin, niin aikaa kuluu taas tilanteen normalisoimisessa. Tästä ehkä näkee, että kun ei ole tehnyt sellaista tai vastaavaa koskaan ennen, niin ei voi olla varma menettelytavan kaikista yksityiskohdista. Ja kuten kerroin, en ole päässyt jäseneksi ao. tukifoorumiin edes kysymään.

Nyt pitäisi muokkaus olla siellä serverilla tehtynä ja menossa on vaihe, että "Language file portal.php could't be opened". Tiedän, että pitää kopioida portal.php kaikkiin language tiedostoihin, joita siellä on. Jälleen voi mennä kokeiluksi, sillä muistini mukaan siellä on eri paikoissa language fileitä.

Varmaan tuo muokkaus, josta Lurttinen mainitsit, menee noin silloin kun tiedetään mitä tehdään eikä tarvitse aloittaa ohjeiden etsimisestä ja sitten niiden tulkitsemisesta. Siitä, että asennus ei suju kaikilta 9:ssä minuutissa on hyvänä todisteena suunnaton määrä kysymyksiä ja ongelmia, joita portaalin tukifoorumiinkin saapuu. Eikä siellä edes kaikki ole mukana - sillä ainakin yksi on joukosta poissa... :D

LISÄYS: Jos alkaa tuntua, että portaalin asennus on mennyt pieleen, niin voiko aloittaa alusta niin että poistaa serveriltä portaalin tiedostot. Eli onko phpBB foorumisofta säilynyt kunnollisena?

Avatar
ADdoctor
MODaaja
MODaaja
Viestit: 165
Liittynyt: 23 Marras 2007, 17:40
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: phpBB3 Portal

Viesti Kirjoittaja ADdoctor » 14 Joulu 2008, 15:10

Lisäsin root sivulta portal.php tiedoston fi hakemistoon. Silloin ei toiminut ollenkaan. Poistin sen ja lisäsin tilalle en kansiossa olevan portal.php fileen. Sitten tulee tällainen ilmoitus:

template->_tpl_load_file(): File ./styles/prosilver/template/portal/portal_body.html does not exist or is empty

Eli on tultu vaiheeseen, jossa olen täysin metsätiellä enkä tiedä mitä tehdä. Onkohan koko portaalin asennus mennyt pieleen? Mikähän nyt neuvoksi? :shock:

Avatar
Lurttinen
phpBB nub
phpBB nub
Viestit: 4787
Liittynyt: 13 Marras 2005, 18:41
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: phpBB3 Portal

Viesti Kirjoittaja Lurttinen » 14 Joulu 2008, 17:05

Tuossa virheilmoituksessa olevassa hakemistossa täytyy olla portal_body.html -tiedosto.
Koita siirtää se uudelleen tuonne /styles/prosilver/template/portal/

Tyhjennä sen jälkeen /cache hakemisto, mutta jätä sinne index.html ja .htaccess tiedostot.

Avatar
ADdoctor
MODaaja
MODaaja
Viestit: 165
Liittynyt: 23 Marras 2007, 17:40
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: phpBB3 Portal

Viesti Kirjoittaja ADdoctor » 16 Joulu 2008, 13:55

Pääsin viimein taas hommaan käsiksi ja yritin lisätä sitä portal_body.html -tiedostoa, mutta havaitsin, että template-tiedostosta puuttuu koko portal hakemisto. Siirsin sellaisen sinne omalta koneelta alkuperäiskansioista. Siivosin cache tiedoston ja - portaali avautui ensimmäisen kerran! En vielä kerinnyt tehdä siellä mitään, sielläkin pitää jotakin asentaa kunhan taas löydän oikean ohjeen. Ja muistelen, että jossakin vaiheessa install-kansio pitäisi poistaa.

Joten kiitoksia kovasti Lurttinen ja muut auttaneet! :clap: Toivottavasti pärjään tästä eteenpäinkin sen kanssa... :thumbup:

Avatar
ADdoctor
MODaaja
MODaaja
Viestit: 165
Liittynyt: 23 Marras 2007, 17:40
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: phpBB3 Portal

Viesti Kirjoittaja ADdoctor » 17 Joulu 2008, 16:50

Ei kulunut kauaakaan kun huomasin, että hallintapaneeliin ei pääse. :? Virheilmoitus:

Language file ./../language/fi/acp/portal.php couldn't be opened

Kopioin sinne ensin omalta koneelta portal.php:n, jolloin ei toiminut eikä mitään opastavaa virheilmoitustakaan. Sitten poistin sen ja kopioin sinne serverin juurihakemistossa olevan
portal.php:n, mutta sama juttu. Mikähän kumma nyt on kyseessä? Näkyisi muuten toimivan, mutta hallintapaneeliin ei pääse.

Avatar
Lurttinen
phpBB nub
phpBB nub
Viestit: 4787
Liittynyt: 13 Marras 2005, 18:41
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: phpBB3 Portal

Viesti Kirjoittaja Lurttinen » 17 Joulu 2008, 16:57

Kielihakemistosta portal.php, ei se foorumin juuressa oleva.

Avatar
ADdoctor
MODaaja
MODaaja
Viestit: 165
Liittynyt: 23 Marras 2007, 17:40
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: phpBB3 Portal

Viesti Kirjoittaja ADdoctor » 17 Joulu 2008, 18:07

No niin, siinähän se oli ratkaisu, josta kiitokset jälleen. Kopioin fi-tiedoston portal.php:n sinne ja heti toimi. :D

Seuraavaksi kiinnostaa portaalin ja foorumin ulkonäon kokeilu ja muuttelu. Onkohan siitä jossakin jotakin opasta jollakin kielellä? Portaalisivullekin kun haluaisi tekstejä lisäillä. :think:

baldoney
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 2
Liittynyt: 27 Huhti 2009, 22:51

Re: phpBB3 Portal

Viesti Kirjoittaja baldoney » 27 Huhti 2009, 23:02

Olen uusi phpBB:n kanssa, mutta silti heti lähdin Portalin kimppuun. Törmäsin ongelmaan, josta en pääse eteenpäin. Saan .modit sivulta tuollaisen virheilmoituksen. phpBBn versiona 3.0.4.

SQL ERROR [ mysql4 ]

Table 'nextnatu_testi.PORTAL_CONFIG_TABLE' doesn't exist [1146]

SQL

SELECT config_name, config_value FROM PORTAL_CONFIG_TABLE

BACKTRACE


FILE: includes/db/mysql.php
LINE: 174
CALL: dbal_mysql->sql_error()

FILE: portal/includes/functions.php
LINE: 32
CALL: dbal_mysql->sql_query()

FILE: includes/acp/acp_portal.php
LINE: 25
CALL: obtain_portal_config()

FILE: includes/functions_module.php
LINE: 507
CALL: acp_portal->main()

FILE: adm/index.php
LINE: 74
CALL: p_master->load_active()

mrl586
Aktiivinen jäsen
Aktiivinen jäsen
Viestit: 2879
Liittynyt: 31 Maalis 2006, 17:59
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: phpBB3 Portal

Viesti Kirjoittaja mrl586 » 28 Huhti 2009, 00:35

Teitkö portaalin asennuksen asennusohjeen mukaisesti?

baldoney
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 2
Liittynyt: 27 Huhti 2009, 22:51

Re: phpBB3 Portal

Viesti Kirjoittaja baldoney » 28 Huhti 2009, 00:38

Mielestäni tein, mutten toki voi olla varma. Mr. Google auttoi minua ja constants.php:n editointi korjasi ongelman juuri samoilla hetkillä kuin sain tämän vastauksen :) Jatkokysymyksenä esitän, saako portalin blockeihin kielipakettina suomea?

mrl586
Aktiivinen jäsen
Aktiivinen jäsen
Viestit: 2879
Liittynyt: 31 Maalis 2006, 17:59
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: phpBB3 Portal

Viesti Kirjoittaja mrl586 » 28 Huhti 2009, 00:42

baldoney kirjoitti:Mielestäni tein, mutten toki voi olla varma. Mr. Google auttoi minua ja constants.php:n editointi korjasi ongelman juuri samoilla hetkillä kuin sain tämän vastauksen :) Jatkokysymyksenä esitän, saako portalin blockeihin kielipakettina suomea?
Saa, mutta joudut itse käännöshommiin.

Avatar
Ari H
Oppii uutta
Oppii uutta
Viestit: 44
Liittynyt: 13 Touko 2009, 09:39

Re: phpBB3 Portal

Viesti Kirjoittaja Ari H » 27 Touko 2009, 08:06

Saisko tähän vielä apua, vähän sormi suussa mitä tehdä, sillä portaalin asennus meni ilmoituksen mukaan ok, mutta kun kehotuksen jälkeen tulee siirtyä etusivulle saan virheilmoituksen: template->_tpl_load_file(): File ./styles/prosilver/template/portal/portal_body.html does not exist or is empty

Tästähän olikin puhetta jo aiemmissa viesteissä ja tein ohjeiden mukaan, mutta silti ei toimi..hieman korpeaa kun on päässy näin pitkälle, mutta ei toimi. Mikähän olisi tähän ratkaisu? :?:
Liitteet
portal_asennus.jpg
portal_asennus.jpg (24.23 KiB) Katsottu 5279 kertaa

mrl586
Aktiivinen jäsen
Aktiivinen jäsen
Viestit: 2879
Liittynyt: 31 Maalis 2006, 17:59
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: phpBB3 Portal

Viesti Kirjoittaja mrl586 » 27 Touko 2009, 08:13

Tyhjensitkö cachen?

Avatar
Ari H
Oppii uutta
Oppii uutta
Viestit: 44
Liittynyt: 13 Touko 2009, 09:39

Re: phpBB3 Portal

Viesti Kirjoittaja Ari H » 27 Touko 2009, 08:25

Jappiiiiiii, nyt toimii portaali, eihän siellä ollut edes koko template/portal/portal_body.html , jotka uploadasin ja nyt portaali pystyssä, ainoa juttu vaan että portaali on saksankielinen, mites noi suomennokset tohon saisi, vai pitääks tehdä itse? tossa vois olla yhteisprojektia ja itsekin voin osallistua projektiin. Portaalia voi katsoa osoitteessa: http://phpbb3.000space.com/phpBB3/, täytyy tutustua itse portaaliin. Automodilla portaalin asennus meni helposti ja siististi, kiitokset kaikille tuesta ja kyllä tässä nyt kysymyksiä vielä saletisti tulee esille. :thumbup:
Liitteet
portal_ok.jpg

Avatar
Ari H
Oppii uutta
Oppii uutta
Viestit: 44
Liittynyt: 13 Touko 2009, 09:39

Re: phpBB3 Portal

Viesti Kirjoittaja Ari H » 27 Touko 2009, 11:10

Ok, aloin sitten suomentamaan portaalin etusivua, tosin joudun vähän kopsailee Lurttisen tekstejä ja homma pahasti kesken, täs nyt heti alkaa tulee kysymyksiä, a)mistä ton wordgraph tekstin voi vaihtaa/poistaa, b) toi olisi hyödyllinen vinkki, miten saa foorumin etusivulle vas. yläkulmaan "portaali" linkin? c)kellot ja kalenterit pois, saaks ne Portal ACP:stä? Testiportaali linkissä: http://phpbb3.000space.com/phpBB3/ :?

Viestiketju Lukittu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa