[Opas] Google Analytics

MODien asennus ja omat muokkaukset.
sauli.lepola
MODaaja
MODaaja
Viestit: 217
Liittynyt: 31 Elo 2006, 14:41
Paikkakunta: Nokia
Viesti:

[Opas] Google Analytics

Viesti Kirjoittaja sauli.lepola » 01 Marras 2009, 16:48

Tuossa kun asentelin omaa foorumia, huomasin ettei GA:n asentaminen phpBB:hen olekkaan ihan suora toimenpide.

Joten tässä ohje Google Analyticsin lisäämiseen, niin että tilastot toimivat.
  1. Hae koodi Google Analytics sivulta.
    Sen pitäisi näyttää tältä. (tunniste koodi sensuroitu)

    Koodi: Valitse kaikki

    <script type="text/javascript">
    var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www.");
    document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));
    </script>
    <script type="text/javascript">
    try {
    var pageTracker = _gat._getTracker("UA-xxxxxxx-x");
    pageTracker._trackPageview();
    } catch(err) {}</script>
  2. Kopioi koodi Muistioon tai vastaavaan ohjelmaan.
  3. Lisää "//phpbb fix" viimeisellä rivillä olevien {} sulkujen sisään.
    Näin...

    Koodi: Valitse kaikki

    <script type="text/javascript">
    var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www.");
    document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));
    </script>
    <script type="text/javascript">
    try {
    var pageTracker = _gat._getTracker("UA-xxxxxxx-x");
    pageTracker._trackPageview();
    } catch(err) {//phpBB fix}</script>
  4. Lisää muokattu koodi kaikkien käytössä olevien teemojen overall_footer.html tiedostoihin, juuri ennen loppupäässä olevaa </body> koodia.
  5. Siirrä muokatut tiedostot palvelimelle.
  6. Virkistä kaikkien teemojen mallinteet
  7. Olet valmis

Muita huomioita:
  • Vika johtuu siitä, että phpbb siistii tiedostoista automaattisesti turhat {} sulkeet, joita käytetään myös phpbb koodissa. JavaScript kommentin lisääminen korjaa tämän ongelman, vaikuttamatta koodin varsinaiseen toimintaan.
  • Ilman tuota muokkausta Google Analytics löytää kyllä koodin sivulta ja sanoo että "tietoja vastaan otetaan", mutta tilastot pysyvät tyhjinä.
WordPress + phpBB = Creating code communities is poetry

Avatar
Peetra
phpBB Bitch
phpBB Bitch
Viestit: 1169
Liittynyt: 04 Kesä 2007, 16:45
Paikkakunta: Kokkola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Peetra » 01 Marras 2009, 17:55

.

Yläpuolella oleva tieto ei täsmää!

Tilastot on kyllä toiminnut moiteettomasti kaksi vuotta Lekiksellä ja monilla muillakin foorumeilla, joihin olen liittänyt analyticsen sellaisenaan. En tiedä missä Saulilla on ollut vika ku ei oo näkynyt tilastoja, ehkei vaan ole ollut kävijöitä? :ugeek:


Eli ei tartte muuta ku kopsata GA:lta saanutta koodia suoraan overall_footer-tiedostoon. (Tai tidostoihin, jos on monta eri tyyliä)

Peetra. Ugh!
muista backuppi!
hyvä copy/paste monen kannan dumpille: http://www.patrickpatoray.com/?Page=30 // ei tartte omaa ohjelmistoa.
hyvä ison kannan dumpeille http://www.mysqldumper.net/ //Selkeä käyttöliittymä! Asentuu palvelimelle kuin itsestään. :ugeek:

sauli.lepola
MODaaja
MODaaja
Viestit: 217
Liittynyt: 31 Elo 2006, 14:41
Paikkakunta: Nokia
Viesti:

Re: [Opas] Google Analytics

Viesti Kirjoittaja sauli.lepola » 01 Marras 2009, 18:03

:think: oli kyllä kävijöitä.
Onko sinulla mahdollisesti käytössä vielä ns vanha urchin koodi versio? Tuo nimittäin kyllä toimi suoraa.
Tai onko mahdollisesti php koodien sallinta mallinteissa käytössä? Tuokin korjaa tilanteen

Mutta toisaalta, ei tuon tekemisestä ainakaan mitään haittaa ole :D

btw. ongelmasta on juttua myös phpb.comi:ssa ;)
WordPress + phpBB = Creating code communities is poetry

Avatar
Peetra
phpBB Bitch
phpBB Bitch
Viestit: 1169
Liittynyt: 04 Kesä 2007, 16:45
Paikkakunta: Kokkola
Viesti:

Re: [Opas] Google Analytics

Viesti Kirjoittaja Peetra » 01 Marras 2009, 18:15

Niinku sanot, ei kai siinä mitään haittaakaan ole, jos se edelleen toimii. ;)

Tarkistin nyt parilta foorumilta, eikä ole nillä php sallittu mallineissa. Tuskinpa johtuu mun hyvästä tuuristakaan. :angel: Jokin yhteinen tekijähan siinä täytyy olla että joilla toimii ja joillakin ei. Voiksää heittää linkkiä .comin keskusteluun? Olisi kiinnostavaa yrittää miettiä miokä toi tekijä on. :)
muista backuppi!
hyvä copy/paste monen kannan dumpille: http://www.patrickpatoray.com/?Page=30 // ei tartte omaa ohjelmistoa.
hyvä ison kannan dumpeille http://www.mysqldumper.net/ //Selkeä käyttöliittymä! Asentuu palvelimelle kuin itsestään. :ugeek:

sauli.lepola
MODaaja
MODaaja
Viestit: 217
Liittynyt: 31 Elo 2006, 14:41
Paikkakunta: Nokia
Viesti:

Re: [Opas] Google Analytics

Viesti Kirjoittaja sauli.lepola » 01 Marras 2009, 18:40

Tuota linkkiä tässä haeskelinkin, eli
http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 6&t=729785
Tuolla on myös saman tapainen korjaus vihje.

Tuollakin tulee esiin että vanhempi urchin koodi toimii oikein.
eli tämän näköinen pätkä:

Koodi: Valitse kaikki

<script src="http://www.google-analytics.com/urchin.js"
type="text/javascript">
</script>
<script type="text/javascript">
_uacct = "UA-xxxxxxx-x";
urchinTracker();
</script>
Mutta Google ei suosittele tätä versiota asennettavaksi enää.
WordPress + phpBB = Creating code communities is poetry

Avatar
Peetra
phpBB Bitch
phpBB Bitch
Viestit: 1169
Liittynyt: 04 Kesä 2007, 16:45
Paikkakunta: Kokkola
Viesti:

Re: [Opas] Google Analytics

Viesti Kirjoittaja Peetra » 01 Marras 2009, 19:20

Ei kyllä löydä mitään yhteistä tekijää. :think: Onpa outoa...
muista backuppi!
hyvä copy/paste monen kannan dumpille: http://www.patrickpatoray.com/?Page=30 // ei tartte omaa ohjelmistoa.
hyvä ison kannan dumpeille http://www.mysqldumper.net/ //Selkeä käyttöliittymä! Asentuu palvelimelle kuin itsestään. :ugeek:

Paalag
Hyvässä vauhdissa
Hyvässä vauhdissa
Viestit: 13
Liittynyt: 16 Syys 2009, 11:33
Viesti:

Re: [Opas] Google Analytics

Viesti Kirjoittaja Paalag » 18 Marras 2009, 22:21

sauli.lepola kirjoitti:
[*]Lisää muokattu koodi kaikkien käytössä olevien teemojen overall_footer.html tiedostoihin, juuri ennen loppupäässä olevaa </body> koodia.
Mistä minä löydän tuon teemojen overall_footer.html?

Avatar
Peetra
phpBB Bitch
phpBB Bitch
Viestit: 1169
Liittynyt: 04 Kesä 2007, 16:45
Paikkakunta: Kokkola
Viesti:

Re: [Opas] Google Analytics

Viesti Kirjoittaja Peetra » 18 Marras 2009, 23:48

muista backuppi!
hyvä copy/paste monen kannan dumpille: http://www.patrickpatoray.com/?Page=30 // ei tartte omaa ohjelmistoa.
hyvä ison kannan dumpeille http://www.mysqldumper.net/ //Selkeä käyttöliittymä! Asentuu palvelimelle kuin itsestään. :ugeek:

sauli.lepola
MODaaja
MODaaja
Viestit: 217
Liittynyt: 31 Elo 2006, 14:41
Paikkakunta: Nokia
Viesti:

Re: [Opas] Google Analytics

Viesti Kirjoittaja sauli.lepola » 05 Maalis 2010, 01:55

Tulipa tuossa kirjoitettua blogini puolelle laajennettu versio. Eli uudessa versiossa on rekisteröitymisten sekä hakujen seuranta. :D

Tuloksellista käyttäjäseurantaa phpBBssa
WordPress + phpBB = Creating code communities is poetry

tiron
Oppii uutta
Oppii uutta
Viestit: 23
Liittynyt: 24 Huhti 2006, 13:15

Re: [Opas] Google Analytics

Viesti Kirjoittaja tiron » 19 Touko 2012, 12:42

Olettehan huomanneet, että Analyticsin seurantakoodit ovat muuttuneet ja ne asennetaan nyt headeriin juuri ennen viimeistä </head>-tunnistetta ;)

Onko tuosta phpBB-tekstien lisäasennuksen tarpeellisuudesta uutta tietoa? Jätin sen nyt kokeeksi kuitenkin pois ja lisäsin seurantakoodin sellaisenaan, aika näyttää toimiiko...

Viestiketju Lukittu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa