Kuvatiedostojen pienennys

MODien asennus ja omat muokkaukset.
Ari K
MODaaja
MODaaja
Viestit: 56
Liittynyt: 30 Kesä 2007, 13:47

Kuvatiedostojen pienennys

Viesti Kirjoittaja Ari K » 17 Heinä 2012, 16:31

Joidenkin käyttäjien osalta on tullut esiin ongelma, jossa pitäisi liittää foorumille valokuvia mutta koska kuvien koko on rajattu, niin ne pitäisi pienentää, jotta ne saisi liitettyä sinne ja vaikka netissä on erilaisia hyviä ilmaisohjelmia kuvien koon muokkaukseen, niin käyttäjieeni kohderyhmälle tuolaisten ohjelmien lataua tai käyttö on liian vaikeaa.

Mulla on viimeisin phpBB3 versio, joten onko siihen saatavissa lisäosaa kuvien koon pienentämiseen ja toinen kysymys eli foorumin ylläpitohallinnassa "Liitetiedostojen hallinnassa" mainitaan Imagemagick ohjelma. Onko siis foorumisovelluksessa itsessään valmiina tuollainen kuvien muokkaus ohjelma vai mitä tuo tarkoittaa?

Jos ei saa foorumiversioon tuollaista, niin löytyísikö erillistä nettisovellusta, jonka asentaisi sivuilleen ja linkittäisi foorumikäyttäjien käyttöön?

Avatar
Lurttinen
phpBB nub
phpBB nub
Viestit: 4787
Liittynyt: 13 Marras 2005, 18:41
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Kuvatiedostojen pienennys

Viesti Kirjoittaja Lurttinen » 17 Heinä 2012, 17:21

Foorumi osaa pienentää liitetiedostot (ylläpidosta löytyy liitetiedostojen hallinnasta) ja linkitettyjen kuvien pienentämiseen on olemassa MOD.
ReIMGjotain...

Ari K
MODaaja
MODaaja
Viestit: 56
Liittynyt: 30 Kesä 2007, 13:47

Re: Kuvatiedostojen pienennys

Viesti Kirjoittaja Ari K » 23 Heinä 2012, 10:49

"Tiedoston koko on liian suuri" ja sitten tulee se maksimikoko. Meillä oli 400 x 400 pikseliä, joskin toissapäivänä muutin sen 600 x 600 määreelle, kun en löytänyt ratkaisua tuohon pienennysongelmaan.

Linkitettyjen kuvien suhteen ei ole ongelmaa mutta omalta koneelta ladaten on. Eli kun käyttäjä on tallentanut koneelleen valokuvia, niin hän tahtoisi ladata suoraan niitä foorumillemme mutta ei voi, koska foorumi herjaa liian suuresta kuvatiedostosta. Ja kun jotkut tahtoo saada samalla kertaa useamman kuvan näkyville, niin he turhautuvat, kun joutuvat ne ensin pienentämään erillisen kuvankäsittelyohjelman kautta.

Testasin poistamalla tuon kuvan maksikoon kokonaan laittamalla arvioiksi 0 x 0 ja silloin se antoi ladata ison kuvan pienentäen sen mutta ongelmaa tuotti sen jälkeen se, kun pikkukuvaa klikataan, niin se näyttää tasan tarkakkaan kuvan siinä koossa, mikä sillä ladatessa oli. Ja ei ole hyvä asia, jos kuva ei mahdu sivulle laisinkaan.

Tuossa kuvagategorian asetuksissa olis hyvä olla seuraavanlainen valinta:
Näytä kuva maksimikoossa: "Kyllä" tai "Ei".
Kuvauksena: mikäli asetus ei ole käytössä, näyttää kuvan vain pienennetyssä muodossa.

Tällöin voisi asettaa pienennettyyn kuvaan riittävän suuri arvo, jotta kuva näyttää viestissä sopivan suurelta ja siten vastata "ei" tuohon kysymykseen.

Viestiketju Lukittu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa