Tietokannan koko

Muu phpBB2:n liittyvä keskustelu tänne
Alueen säännöt
1.1.2009 loppuu virallinen tuki phpBB2 versiolle. http://www.phpbbsuomi.com/viewtopic.php?f=1&t=2189

Konvertoiminen phpBB3 versioon on suositeltavaa.
Avatar
EveS
MODaaja
MODaaja
Viestit: 71
Liittynyt: 25 Kesä 2006, 07:25

Tietokannan koko

Viesti Kirjoittaja EveS » 14 Syys 2006, 15:20

Ylläpitämäni foorumin tietokanta on kasvanut yli 100 megan suuruiseksi ja hävittelin ison määrän ikivanhoja viestejä moderaattorin panelista. Viestien ja aiheiden määrät kyllä vähenivät, mutta tietokannan koko oli toimenpiteen jälkeen edelleen tismalleen sama 108,75 megaa.

Miksei se pienene?

Avatar
EveS
MODaaja
MODaaja
Viestit: 71
Liittynyt: 25 Kesä 2006, 07:25

Viesti Kirjoittaja EveS » 15 Syys 2006, 12:46

Eikö kukaan osaa vastata tähän? :? Tietokanta kasvaa koko ajan, eikä mitään pienentävää vaikutusta vaikka hävitin 200 vanhaa ketjua ja tuhansia viestejä.

Avatar
Lurttinen
phpBB nub
phpBB nub
Viestit: 4787
Liittynyt: 13 Marras 2005, 18:41
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lurttinen » 15 Syys 2006, 16:56

Aja REPAIR tai OPTIMIZE komento tietokannalle?
En mene vannomaan, mutta olikohan tuo nyt niin, että sitä dataa ei varsinaisesti poistetta tietokannasta, vaan se merkataan "vapaaksi" ja se häviää/ylikirjoitetaan aikanaan kun uusia viestejä tulee foorumille.

Entiä, kun en yleensä poistele viestejä noin paljoa kerralla, vaan hommaan lisää tilaa palveluntarjoajalta.

sw2000
MODaaja
MODaaja
Viestit: 70
Liittynyt: 24 Heinä 2006, 22:15
Viesti:

Viesti Kirjoittaja sw2000 » 15 Syys 2006, 21:47

Itse huomasin juurikin kun siirsimme oman tietokantamme, jonka koko on kylläkin vain 20 megaa, niin phpadminin kautta selvisi, että suurin taulukko ei ollutkaan posts_text vaan search_wordmatch, joka oli 10megaa.

Siirsin siis kaiken muun ja käytin rebuild-search modia siirron jälkeen.

Avatar
EveS
MODaaja
MODaaja
Viestit: 71
Liittynyt: 25 Kesä 2006, 07:25

Viesti Kirjoittaja EveS » 17 Syys 2006, 08:52

Lurttinen kirjoitti:Aja REPAIR tai OPTIMIZE komento tietokannalle?
Heh, tuo ei kyllä sano mulle yhtään mitään. :oops:
Lurttinen kirjoitti:En mene vannomaan, mutta olikohan tuo nyt niin, että sitä dataa ei varsinaisesti poistetta tietokannasta, vaan se merkataan "vapaaksi" ja se häviää/ylikirjoitetaan aikanaan kun uusia viestejä tulee foorumille.
Hmm... silloin tietokannan ei pitäisi kait kasvaa, ennen kuin tuo vapaaksi merkitty tila on käytetty, vai meneekö kasvu ensin ei-koskaan-käytettyyn tilaan ja vasta sen jälkeen vapaaksi merkittyyn tilaan :?

Mitenkähän operaattori näkee tietokannan koon?

mrl586
Aktiivinen jäsen
Aktiivinen jäsen
Viestit: 2879
Liittynyt: 31 Maalis 2006, 17:59
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja mrl586 » 18 Syys 2006, 00:16

EveS kirjoitti:
Lurttinen kirjoitti:Aja REPAIR tai OPTIMIZE komento tietokannalle?
Heh, tuo ei kyllä sano mulle yhtään mitään. :oops:
Sanooko komentojen suomennus mitään? KORJAA, OPTIMOI.

Avatar
EveS
MODaaja
MODaaja
Viestit: 71
Liittynyt: 25 Kesä 2006, 07:25

Viesti Kirjoittaja EveS » 18 Syys 2006, 20:28

Ei tuo englanti haitannut, vaan mihin nuo komennot annetaan, missä ohjelmassa et cetera :lol:

Avatar
Esashi
Aktiivinen jäsen
Aktiivinen jäsen
Viestit: 376
Liittynyt: 19 Tammi 2006, 10:22
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Esashi » 18 Syys 2006, 20:37

EveS kirjoitti:Ei tuo englanti haitannut, vaan mihin nuo komennot annetaan, missä ohjelmassa et cetera :lol:
MysqlFront esim.
Esashi

Maan Äiti, anna minulle
ymmärrystä heidän suhteen, jotka eivät ymmärrä minua,
kärsivällisyyttä heitä kohtaan, jotka eivät pidä minusta,
viisautta, osatakseni kätkeä heidän ruumiit,
jotka ovat käyneet hermoilleni

mrl586
Aktiivinen jäsen
Aktiivinen jäsen
Viestit: 2879
Liittynyt: 31 Maalis 2006, 17:59
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja mrl586 » 18 Syys 2006, 23:17

phpMyAdmin, shell jne. ovat ohjelmia, joissa kyseiset komennon voi suorittaa

Avatar
EveS
MODaaja
MODaaja
Viestit: 71
Liittynyt: 25 Kesä 2006, 07:25

Viesti Kirjoittaja EveS » 19 Syys 2006, 07:58

Kiitos tiedoista!

PhpMyAdminin olen joskus asentanut (jopa oman koneen "webserverille"), mutten ole tiennyt, mitä sillä voisin tehdä, joten se on jäänyt kokonaan käyttämättä. :?

Luin toisesta ketjusta tuosta MysqlFront-ohjelmasta, ja se lienee sitten se järkevämpi vaihtoehto (kuin PhpMyAdmin), kun tietokannan koko on näinkin suuri (yli 100 megaa).

sw2000
MODaaja
MODaaja
Viestit: 70
Liittynyt: 24 Heinä 2006, 22:15
Viesti:

Viesti Kirjoittaja sw2000 » 19 Syys 2006, 22:29

Itse en saa millään MySQL-Frontia toimimaan vaikka asetukset pitäisi olla täysin oikein. Myöskin access host on sallittu. Portti on oikein myös.

Enkö nyt käsitä joitain kikkaa vai? Tietokantaan ei ole kuin yksi käyttäjätunnari joten sekään ei voi olla väärä.

Aina vaan tulee access denied 1045 errori.

Anubis
Aktiivinen jäsen
Aktiivinen jäsen
Viestit: 865
Liittynyt: 15 Elo 2006, 11:01

Viesti Kirjoittaja Anubis » 21 Syys 2006, 10:22

Tiedothan ei häviä tietokannasta, vaikka ne DELETE / DROP komennolla poistaakin.

Avatar
Esashi
Aktiivinen jäsen
Aktiivinen jäsen
Viestit: 376
Liittynyt: 19 Tammi 2006, 10:22
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Esashi » 22 Syys 2006, 12:40

sw2000 kirjoitti:Itse en saa millään MySQL-Frontia toimimaan vaikka asetukset pitäisi olla täysin oikein. Myöskin access host on sallittu. Portti on oikein myös.

Enkö nyt käsitä joitain kikkaa vai? Tietokantaan ei ole kuin yksi käyttäjätunnari joten sekään ei voi olla väärä.

Aina vaan tulee access denied 1045 errori.
Oletko muuten kysynyt palvelun tarjoalta että heidän palomuurissaan on se ko. portti auki mitä MysqlFront käyttää? Jos se ei ole auki niin hommahan ei pelitä, tuo acces denied viittaa ehkä siihen.
Esashi

Maan Äiti, anna minulle
ymmärrystä heidän suhteen, jotka eivät ymmärrä minua,
kärsivällisyyttä heitä kohtaan, jotka eivät pidä minusta,
viisautta, osatakseni kätkeä heidän ruumiit,
jotka ovat käyneet hermoilleni

sw2000
MODaaja
MODaaja
Viestit: 70
Liittynyt: 24 Heinä 2006, 22:15
Viesti:

Viesti Kirjoittaja sw2000 » 22 Syys 2006, 15:30

Joo tarkistin portin palveluntarjoajalta, samoin hostnamen.

Ei vaan meen niin ei. :(


edit: kokeilin äsken HeidiSQL ohjelmaa ja toimii!! Jee! Outoa vaan, kun on aivan samat asetukset kuitenkin.

Avatar
Esashi
Aktiivinen jäsen
Aktiivinen jäsen
Viestit: 376
Liittynyt: 19 Tammi 2006, 10:22
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Esashi » 24 Syys 2006, 12:50

sw2000 kirjoitti:Joo tarkistin portin palveluntarjoajalta, samoin hostnamen.

Ei vaan meen niin ei. :(


edit: kokeilin äsken HeidiSQL ohjelmaa ja toimii!! Jee! Outoa vaan, kun on aivan samat asetukset kuitenkin.
Ne on aika mystisiä välillä. Mutta hyvä kun sait rokkaamaan :).
Esashi

Maan Äiti, anna minulle
ymmärrystä heidän suhteen, jotka eivät ymmärrä minua,
kärsivällisyyttä heitä kohtaan, jotka eivät pidä minusta,
viisautta, osatakseni kätkeä heidän ruumiit,
jotka ovat käyneet hermoilleni

Viestiketju Lukittu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa