tarve "isolle uudelle käyttäjämäärälle" mutta spammipelkoa

phtheref
Oppii uutta
Oppii uutta
Viestit: 25
Liittynyt: 25 Loka 2010, 13:30

tarve "isolle uudelle käyttäjämäärälle" mutta spammipelkoa

Viesti Kirjoittaja phtheref » 06 Helmi 2017, 23:03

Tervehdys!

Ongelma seuraavanlainen. Tällä hetkellä olen pitänyt foorumin rekisteröitymistä "avoimena" mutta niin että ylläpidon pitää vahvistaa rekisteröinti. Aikaisemmassa mittakaavassa homma on toiminut kun rekisteröintejä on tullut pieniä yksittäisiä määriä...

Nyt kuitenkin lähiaikoina on odotettavissa tietyistä syistä johtuen mahdollisesti sadankin käyttäjän massa joka ylläpitotyön helpottamiseksi pitäisi päästää suoraan foorumille ja laittaa oikeaan ryhmään (foorumilla on useita eri ryhmiä erilaisilla oikeuksilla). Jälkimmäinen asia ei ole ongelma mutta suoraan foorumille pääseminen on johtuen lähinnä innokkaista venäläisistä spämmiyrittelijöistä.

saan tietooni uusien käyttäjien nimet ja sähköpostiosoitteet ja ajatuksena olisi laittaa kaikille kutsua menemään foorumille joten saanko joko:

a) laitettua massarekisteröinnin ajaksi ko. henkilöille esim. jonkun koodin (siis pinkoodi, numerosarja, salasana tms.) joka "tunnistaisi" ko. henkilöt ja sallisi sen perusteella myös tunnuksen aktivoinnin ilman ylläpidon vahvistamista tai

b) ajettua uudet käyttäjät "massa-ajona" järjestelmään, laittamaan ne oikeisiin ryhmiin, antamalla massa-ajona kaikille salasanat ja pakottamalla ko. henkilöt vaihtamaan passunsa ensimmäisellä kirjautumiskerralla tai

c) joku muu parempi vaihtoehto?

Ja vielä... onko kysymys ja ongelma ymmärrettävä?

Pettis
The Admin
The Admin
Viestit: 116
Liittynyt: 04 Tammi 2007, 15:04
Viesti:

Re: tarve "isolle uudelle käyttäjämäärälle" mutta spammipelkoa

Viesti Kirjoittaja Pettis » 06 Helmi 2017, 23:58

Voit tehdä rekisteröintiin oman kysymyksen ja siihen salaisen vastauksen, joka vaaditaan foorumille rekisteröitymisessä.

Esimerkiksi roskapostituksen estossa on Q&A -liitännäinen, johon voit laittaa kysymyksen, jonka vastauksen vain foorumille rekisteröityvät tietävät. Jaat sitten tämän vastauksen niille henkilöille, joiden haluat pääsevän foorumeille.

Sama liitännäinen on käytössä esimerkiksi tällä foorumilla rekisteröitymisessä, mutta vastaus on tarkoituksella helposti ihmisten (ei bottien) pääteltävissä.

phtheref
Oppii uutta
Oppii uutta
Viestit: 25
Liittynyt: 25 Loka 2010, 13:30

Re: tarve "isolle uudelle käyttäjämäärälle" mutta spammipelkoa

Viesti Kirjoittaja phtheref » 07 Helmi 2017, 00:07

Ok... pitääpä tsekata ja testata... kiitoksia paljon...

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija