Kuivaliha
Ei tuo ainakaan vielä karvaa kasva. Hyvin sujuu kuivuminen.
Pinta on jo tummunut, kuten odottaa sopii, mutta tässä tapauksessa siinä pinnassa on se grillimauste näkyvissä.
Se on myös reunoistaan ja ohuista kohdista vetänyt vaaleaksi. Oon tuohon vaaleuteen törmänyt ennenkin, kun kuivatuksen loppuvaiheissa alkaa suola puskemaan pintaan. Ihan normaalia silloin.
Nyt on varmaan etikka "polttanut" lihan tuosta kohdasta, sillä muistelisin sitä olleen eniten just noissa reunoissa.
Sellanen pistävä haju noissa on muutenkin. Ei ne nyt koko kämpässä käryä, eikä se ole pilaantumisen hajua.
Etikka tais jättää siihen merkkinsä.
Seuraavaan satsiin ei etikkaa. Pelkkä suola ja "rillimauste"
Mikäli tästä nyt edes syötävää tuli...
Pinta on jo tummunut, kuten odottaa sopii, mutta tässä tapauksessa siinä pinnassa on se grillimauste näkyvissä.
Se on myös reunoistaan ja ohuista kohdista vetänyt vaaleaksi. Oon tuohon vaaleuteen törmänyt ennenkin, kun kuivatuksen loppuvaiheissa alkaa suola puskemaan pintaan. Ihan normaalia silloin.
Nyt on varmaan etikka "polttanut" lihan tuosta kohdasta, sillä muistelisin sitä olleen eniten just noissa reunoissa.
Sellanen pistävä haju noissa on muutenkin. Ei ne nyt koko kämpässä käryä, eikä se ole pilaantumisen hajua.
Etikka tais jättää siihen merkkinsä.
Seuraavaan satsiin ei etikkaa. Pelkkä suola ja "rillimauste"
Mikäli tästä nyt edes syötävää tuli...
Re: Kuivaliha
Se vaalea on haurasta höttöä. Ei maukasta. Pitää vuolla se pois ja jatkaa kuivamista.Lurttinen kirjoitti: Mikäli tästä nyt edes syötävää tuli...
Maistoin tätä pienempää palaa ja ei se pahaa ole.
Etikkaa ja grillimaustetta en tosin toiste kokeile.
Peittää sen lihan oman aromin liiaksi alleen. Melkein kuin söisi pelkkää grillimaustetta.
Jaa... Laitoin muuten tänään uuden klöntin roikkumaan.
Tässä on taas pelkkää suolaa. Viikon jo nuo kaksi aikasempaa roikkuneet lämpimässä huoneessa eikä ole pilantuneet.
Jatkamme tutkimuksia...
Re: Kuivaliha
Viitisen kiloa taas suolattavana.
Huomenna katossa...
Huomenna katossa...
Re: Kuivaliha
En tiedä mitä tarkoitat, mutta mielestäni et kyllä naudan sisäfilettä saa 10€/kk, taitaa olla sisäpaisti kyseessä? itse ostin viime viikolla naudan sisäfileen ja sen kilohinta oli 56€/kk.Lurttinen kirjoitti:Syön tässä justiinsa täällä tampereella, näin pääsiäisen aikaan, olohuoneessa katossa kuivatettua naudan sisäfilettä. ~~~~~~~ Kaupasta saa halvimmillaan kilon raakaa noin 10€, joten halvemmaksi taitaa tulla, vaikka tuote kevenee huomattavasti kuivauksessa.
Merisuola ei paljoa maksa.
Re: Kuivaliha
Aika kallis kuukausimaksu.Anubis kirjoitti:En tiedä mitä tarkoitat, mutta mielestäni et kyllä naudan sisäfilettä saa 10€/kk, taitaa olla sisäpaisti kyseessä? itse ostin viime viikolla naudan sisäfileen ja sen kilohinta oli 56€/kk.Lurttinen kirjoitti:Syön tässä justiinsa täällä tampereella, näin pääsiäisen aikaan, olohuoneessa katossa kuivatettua naudan sisäfilettä. ~~~~~~~ Kaupasta saa halvimmillaan kilon raakaa noin 10€, joten halvemmaksi taitaa tulla, vaikka tuote kevenee huomattavasti kuivauksessa.
Merisuola ei paljoa maksa.
Enkä mielestäni identifioinut mikä on halvimmillaan kympin/kilo. Sun quote on erotettu asiayhteydestä.
Toki lihaa saa halvalla ja saa myös kalliilla.
EDIT: justiinsa laitoin uudet roikkumaan. Saas nähdä miten käy.
Re: Kuivaliha
Lurttinen, eikö kärpäset löydä niitä sun lihoja nyt, kun kesällä niitä kuivailet?
Re: Kuivaliha
Ei ole ihme kyllä kärpäläisiä näkyny.EveS kirjoitti:Lurttinen, eikö kärpäset löydä niitä sun lihoja nyt, kun kesällä niitä kuivailet?
Re: Kuivaliha
En ole avannutkaan koko ketjua aiemmin, mutta nyt oli pakko, ku tää ei vaan suostu kuolemaan.
Lurttiselle pisteet kotiin moisesta touhusta!
Lurttiselle pisteet kotiin moisesta touhusta!
muista backuppi!
hyvä copy/paste monen kannan dumpille: http://www.patrickpatoray.com/?Page=30 // ei tartte omaa ohjelmistoa.
hyvä ison kannan dumpeille http://www.mysqldumper.net/ //Selkeä käyttöliittymä! Asentuu palvelimelle kuin itsestään.
hyvä copy/paste monen kannan dumpille: http://www.patrickpatoray.com/?Page=30 // ei tartte omaa ohjelmistoa.
hyvä ison kannan dumpeille http://www.mysqldumper.net/ //Selkeä käyttöliittymä! Asentuu palvelimelle kuin itsestään.
Re: Kuivaliha
Nyt olen kaupasta ostanut pari pakettia kuivalihaa, täytyy sanoa että vielä ei ainakaan oo mun herkkua. Mutta on mun mielipiteet ennenkin vaihdelleet; saas nähdä. täytyy sitä vielä pari pakettia ostaa, jotta voi sanoa ainakin maistaneeni kunnolla. Mut ei se pahaakaan ole, eli voin joka tapauksessa kuivalihaa napsia.
Re: Kuivaliha
Pyydä itseäsi Lurttiselle kylään, eiköhän se ole hauskempi tapa tutustua kuivalihaan?!!
muista backuppi!
hyvä copy/paste monen kannan dumpille: http://www.patrickpatoray.com/?Page=30 // ei tartte omaa ohjelmistoa.
hyvä ison kannan dumpeille http://www.mysqldumper.net/ //Selkeä käyttöliittymä! Asentuu palvelimelle kuin itsestään.
hyvä copy/paste monen kannan dumpille: http://www.patrickpatoray.com/?Page=30 // ei tartte omaa ohjelmistoa.
hyvä ison kannan dumpeille http://www.mysqldumper.net/ //Selkeä käyttöliittymä! Asentuu palvelimelle kuin itsestään.
Re: Kuivaliha
Kuivalihojakin on erilaisia.
Tämä on haurasta höttöä, mutta ihan syötävää.
Lapin lihalta tällaisista pusseista löytyy pienia kiinteitä punertavia lastuja.
Mun suosikkini noista on Lapin lihalta joko tuo original tai sitten Hot,
Taivaallista nannaa...
EDIT: Mun liha on kiinteää ja mustaa.
Tämä on haurasta höttöä, mutta ihan syötävää.
Lapin lihalta tällaisista pusseista löytyy pienia kiinteitä punertavia lastuja.
Mun suosikkini noista on Lapin lihalta joko tuo original tai sitten Hot,
Taivaallista nannaa...
EDIT: Mun liha on kiinteää ja mustaa.
Re: Kuivaliha
Eikös toi mainonta sopisi ennenminkin k-18 palstoille.Lurttinen kirjoitti:EDIT: Mun liha on kiinteää ja mustaa.
Re: Kuivaliha
hmm... Onhan se yksi fetisismin muoto, että ruoalla leikkii ja saa sitäkautta tyydytystä.Anubis kirjoitti:Eikös toi mainonta sopisi ennenminkin k-18 palstoille.Lurttinen kirjoitti:EDIT: Mun liha on kiinteää ja mustaa.
Taidan kuitennii tyytyä vaan syömään tuon makoisan lihan.
Re: Kuivaliha
Taivaallista nannaa... Ensimmäinen pala tästä erästä on jo syöntikunnossa, vaikka pari päivää kuivamista ei tekisi pahitteeksi. Muut jäivät kattoon vielä odottelemaan,
Tulipä tässä maistettua myös noita kauppojen kuivalihoja. En maksanut niistä latiakaan, vaan muualla sain maistettavaksi.
Ainakin toi Citymarketin wildwestjerky.co.uk tekemät lihat on huonoja. Siis, kosteita ja pahanmakuisia...
Toisen valmistajaa en saanut selville, mutta ei ollut sama mitä esittelin edellä. Samaa oli kuitenkin sisältö, kosteaa ja pahaa.
Maksaa jumalauta pari euroa pussi jossa on syötävää kärpäsen lian verran.
**ttu siinä viedään taas kuluttajaa narussa...
Tulipä tässä maistettua myös noita kauppojen kuivalihoja. En maksanut niistä latiakaan, vaan muualla sain maistettavaksi.
Ainakin toi Citymarketin wildwestjerky.co.uk tekemät lihat on huonoja. Siis, kosteita ja pahanmakuisia...
Toisen valmistajaa en saanut selville, mutta ei ollut sama mitä esittelin edellä. Samaa oli kuitenkin sisältö, kosteaa ja pahaa.
Maksaa jumalauta pari euroa pussi jossa on syötävää kärpäsen lian verran.
**ttu siinä viedään taas kuluttajaa narussa...
Re: Kuivaliha
Vanha ketju ja itselläki oli joskus toiset mielipiteet mutta olen ruvennut tykkäämään kuivalihasta. Nyt eka ite tekemä satsi uunissa. Lämpöä on sen 35 astetta ja kohta olleet 16 tuntia ja leikattuna sellasiksi ohuiksi siivuiksi. Saas nähdä kuin äijän käy.
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 136 vierailijaa