Joulu on taas...

Kaikki phpBB:hen liittymätön jorina tänne.
Google olkoon ystäväsi...
Avatar
Lurttinen
phpBB nub
phpBB nub
Viestit:4787
Liittynyt:13 Marras 2005, 18:41
Paikkakunta:Tampere
Viesti:
Joulu on taas...

Viesti Kirjoittaja Lurttinen » 16 Syys 2010, 22:38

... kinkkua taas. :D
Kattilat täynnä puuroo...

Täytyy ruveta kehittelemään uutta reseptiä kintulle. :think:

Avatar
Lurttinen
phpBB nub
phpBB nub
Viestit:4787
Liittynyt:13 Marras 2005, 18:41
Paikkakunta:Tampere
Viesti:

Re: Joulu on taas...

Viesti Kirjoittaja Lurttinen » 17 Syys 2010, 17:57

Jos jotain marinaatia laittelis kinkulle?
Täytynee sunnuntaina kokeilla miten possun uuniliha reagoi tuliseen pippurointiin.

lafe
MODaaja
MODaaja
Viestit:201
Liittynyt:25 Elo 2009, 18:27
Paikkakunta:Lappeenranta
Viesti:

Re: Joulu on taas...

Viesti Kirjoittaja lafe » 18 Syys 2010, 20:51

Mie en oo ikinä paistanu kinkkua ite kun luulen ettei saatais sitä kahelleen ikinä tuhottua... :roll:

Mutta jos keksit jonkuu hyvän reseptin ni huutele toki!

Joulutorttuja sen sijaan aion paistaa ja paljon. Jospa tänä jouluna tekisi ihan alusta alkaen itse taikinan kaulaamisesta alkaen. :geek:

Avatar
Lurttinen
phpBB nub
phpBB nub
Viestit:4787
Liittynyt:13 Marras 2005, 18:41
Paikkakunta:Tampere
Viesti:

Re: Joulu on taas...

Viesti Kirjoittaja Lurttinen » 18 Syys 2010, 21:55

Helppohan se kinkku on tuhota, kun ostaa vain sopivan kokoisen. :)
Ei kannata ahnehtia. :P

Osa kinkustahan menee jo tytinän valmistukseen. Eli paistoliemi talteen, näihin alumiinisiin kertakäyttövuokiin ja palottelee kinkkua joukkoon.
Jäähdyttyään laitetaan pakkaseen ja sieltä saa pitkin vuotta vetää siivuja vaikka perunamuussiin lihaisaksi mausteeksi. Toimii myös pyttärissä.
Saattaa olla sitten suolasta, eli varovasti ja lääkärille ei parane kertoa. :lol:

Anubis
Aktiivinen jäsen
Aktiivinen jäsen
Viestit:865
Liittynyt:15 Elo 2006, 11:01

Re: Joulu on taas...

Viesti Kirjoittaja Anubis » 11 Joulu 2010, 15:01

Se paistoliemihän ei oikeasti ole rasvaa, kuten jotkut luulee vaan luunestettä ja vettä; Minusta ei oikein ole kovin järkevää touhua maustaa sillä ruokia.

Avatar
irma
MODaaja
MODaaja
Viestit:69
Liittynyt:17 Maalis 2006, 18:18

Re: Joulu on taas...

Viesti Kirjoittaja irma » 15 Joulu 2010, 04:03

Vieläkö on Lurttisella kissoja ja ovako ne päässeet kinkusta osallisiksi?
:D

Avatar
Lurttinen
phpBB nub
phpBB nub
Viestit:4787
Liittynyt:13 Marras 2005, 18:41
Paikkakunta:Tampere
Viesti:

Re: Joulu on taas...

Viesti Kirjoittaja Lurttinen » 15 Joulu 2010, 12:12

Toki :)

ramirez
Oppii uutta
Oppii uutta
Viestit:28
Liittynyt:06 Loka 2009, 06:31
Paikkakunta:Rautajärvi
Viesti:

Re: Joulu on taas...

Viesti Kirjoittaja ramirez » 15 Joulu 2010, 15:49

Anubis kirjoitti:Se paistoliemihän ei oikeasti ole rasvaa, kuten jotkut luulee vaan luunestettä ja vettä; Minusta ei oikein ole kovin järkevää touhua maustaa sillä ruokia.
rasvaa,lihasnesteitä ja muita herkullisia yhdisteitä,mitä loistavinta kastikkeenpohjaa :wtf: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Leivinuunissa tulee kinkku laiteltua perinteiseen tyyliin,ei mitään ns. uusia mausteita.

Avatar
Lurttinen
phpBB nub
phpBB nub
Viestit:4787
Liittynyt:13 Marras 2005, 18:41
Paikkakunta:Tampere
Viesti:

Re: Joulu on taas...

Viesti Kirjoittaja Lurttinen » 15 Joulu 2010, 17:10

ramirez kirjoitti:
Anubis kirjoitti:Se paistoliemihän ei oikeasti ole rasvaa, kuten jotkut luulee vaan luunestettä ja vettä; Minusta ei oikein ole kovin järkevää touhua maustaa sillä ruokia.
rasvaa,lihasnesteitä ja muita herkullisia yhdisteitä,mitä loistavinta kastikkeenpohjaa :wtf: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Leivinuunissa tulee kinkku laiteltua perinteiseen tyyliin,ei mitään ns. uusia mausteita.
Joo, tätä samaa kamaa tulee jos paistat sikanautaa jauhelihana tai teet vaikka uunilihaa possusta.

Näissä mun pienissä kinkuissahan ei yleensä edes ole luuta josta voisi mitään nesteitä tulla.

En tarkkaan tiedä mitä se neste on, mutta rasvaa siinä on ihan kiitettävästi. Sen huomaa kun se jäähtyy ja jähmettyy.
Valkoinen mönjä nousee pinnalle (rasva) ja liemi jossa on sitten lihasnesteet, mausteet, jne... jää sen alle. :thumbup:

Onko se järkevää vai ei?
Päältä 30 vuotta syönyt sitä kausittaisesti ja satunnaisesti pitkin vuotta, kun kinkun sivutuotteena saa, ja vielä oon hengissä. Terveellistä se tuskin on, mutta helevetin hyvää mausteena. :P

Anubis
Aktiivinen jäsen
Aktiivinen jäsen
Viestit:865
Liittynyt:15 Elo 2006, 11:01

Re: Joulu on taas...

Viesti Kirjoittaja Anubis » 21 Marras 2011, 20:41

Ei oo joulu vielä lähelläkään, kun ei oo Lurttinen ilmoitellut kinkun syönneistään. Eikös joulu ala virallisesti siitä, kun Lurttinen syönyt 5 kinkkua?

Avatar
irma
MODaaja
MODaaja
Viestit:69
Liittynyt:17 Maalis 2006, 18:18

Re: Joulu on taas...

Viesti Kirjoittaja irma » 21 Marras 2011, 21:21

Niiiin! En oo aikoihin käynyt tällä foorumilla, mutta Lurttisen kinkut ja kissat ovat käväisseet mielessä! Mitä kuuluu sille sektorille?

Avatar
Lurttinen
phpBB nub
phpBB nub
Viestit:4787
Liittynyt:13 Marras 2005, 18:41
Paikkakunta:Tampere
Viesti:

Re: Joulu on taas...

Viesti Kirjoittaja Lurttinen » 22 Marras 2011, 10:36

Kuun vaihteessa ajattelin leipasta ekan uuniin.

Mitäs kissat? Eilen rohmusivat osan broilerista, kun riivin lihoja irti currykastikkeeseen. :P

Anubis
Aktiivinen jäsen
Aktiivinen jäsen
Viestit:865
Liittynyt:15 Elo 2006, 11:01

Re: Joulu on taas...

Viesti Kirjoittaja Anubis » 09 Joulu 2011, 18:31

Osaakos Lurttinen sanoa onko kinkku raakaa jos se on ruskeaa, paistolämpömittari näytti 76 astetta uunista pois ottaessa; ei ottanut kamaraan kiinni se mittari eikä rullassa ollut luita. Oli aika sitkeää. Tuli mietittyä tuliko syötyä raakaa kinkkua. En oo ikuna syöny noin sitkeetä kinkkua, hyvä että haarukka edes puri siihen. Mutta ei kuitenkaan ollut punainen. Kotimaisesta rullasta oli kyse.

Avatar
Lurttinen
phpBB nub
phpBB nub
Viestit:4787
Liittynyt:13 Marras 2005, 18:41
Paikkakunta:Tampere
Viesti:

Re: Joulu on taas...

Viesti Kirjoittaja Lurttinen » 09 Joulu 2011, 19:22

Mulla on ollut yleensä nyrkkisääntönä pari tuntia / kilo ~100 astetta. (Saattaa olla joskus lähemmäs 2.5 tuntia/kilo) En oo yleensä käyttänyt mittaria sianlihalle, kun omasta mielestäni ylikypsä on yleensä parempaa kinkussa ja haudutan siksi pitkään.
Kuuleman mukaan 75-80 astetta olisi suolatulle kinkulle "kypsä" eli melko kovaa tavaraa (Kutsun leikkisästi leikkeleeksi semmoista, eli leivän päälle ohuina siivuina kinkkua) pehmeään ylikypsään verrattuna.

Kinkun punainen väri on nitraatteja ja perinteinen harmaan eri sävyt on vain suolaa.
Ruskea on jännää. On sitäkin joskus kymmenkiloisessa nähty riippuen mistä kohtaa leikkaa.
Tai ruskea ja ruskea. Miten kuka värit näkee. :) Punainen on usein lähellä ruskeaa. Toisaalta sininen voi olla punertava.

Ari K
MODaaja
MODaaja
Viestit:56
Liittynyt:30 Kesä 2007, 13:47

Re: Joulu on taas...

Viesti Kirjoittaja Ari K » 23 Joulu 2011, 13:47

Kinkun paistosuositukseni on, että paistetaan +100 - +125 asteessa vähintään kilo tuntia kohden. Kypsyneellä kinkulla sisälämpötila on +72 - +77 astetta. Vinkkinä vielä vastoin kinkkupussin ohjeistusta, että kannattaa paistaa kinkkua uunissa kamarapuoli alaspäin, koska silloin lihanesteet pysyy paiston aikana paremmin kinkun sisällä, jolloin lopputulos on mehevämpi.

Kinkusta muuhun joulusafkaan (piruuttani laitan ohjeistusta)

PUNAJUURILAATIKKO

1,0 kg raastettua, tuoretta punajuurta
3 kananmunaa
7,5 dl maitoa
suolaa, sokeria
1,0 dl mannasuurimoita

Sekoita punajuuriraaste, kananmunat, maito ja mannasuurimot. Mausta suolalla ja sokerilla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista 175 asteessa noin 1 tunti. Tarjoa valmistusastiastaan.


Tuo on meillä ehdoton joululaatikko. Ja jos tahtoo saada muitakin laatikkoja helposti itsetehtynä, niin lanttu- ja porkkanalaatikot on helppo valmistaa itse, kun ostaa kaupasta kilon pötkön pakastettua kasvissosetta. Siinä pötkössä on ohjeet. Imellytetyn perunalaatikon valmistusprosessi on niin aikaavievää, että sen ostan yleensä kaupasta valmiina.

Kokkausvinkkien kera kaikille oikein mukavaa ja herkullista joulua :clap:

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 103 vierailijaa