Sivu 1/2

Paikalliselta Stockmannilta bongattua

Lähetetty: 02 Loka 2006, 17:27
Kirjoittaja Lurttinen
Tykkään kovasti Chilistä. Ne antaa mukavan lisän ruokiin tulisuudellaan. Varsinkin tuore Chili on nannaa kastikkeissa.

Tänään kävin Stockmannin herkussa hakemassa vähän evästä iltaa varten ja löysin sitten sen "normaalin" Chiln vierestä noita Habaneroja. Tiesin, että tuon tulisuus on sieltä kärkipäästä, mutta VAU!

Leikkasin sieltä sisäpinnasta siemenen vierestä valkealta alueelta sellaisen milli kertaa pari kokoisen palan ja pistin kielenpäälle.

Sen poltteen tunsi etenevän koko suussa, vaikka en kerennyt paljoa edes narskuttamaan sitä hampailla ja se tulisuus oli jotain aivan järkyttävää.
Tästä on nyt kohta tunti aikaa ja vieläkin puskee hiekä pintaan ja ylä- ja alahuulet tuntuu hassuilta.

Aivankuin olisi ottanut kuuman hiilen takasta ja tunkenut sen suuhunsa.
Mun kissatkin poltti suunsa, vaikka vainkatsoivat vierestä.
Todella tulista. :shock: Maitokaan ei vie poltetta mennessään.

Noita olisi vielä viisi kokonaista jäljellä. Mitähän niille uskaltaisi tehdä? kuivata ja jauhaa, tai sitten silputa ja lisätä kastikkeisiin sellaisenaan joskus myöhemmin?

Re: Paikalliselta Stockmannilta bongattua

Lähetetty: 02 Loka 2006, 19:51
Kirjoittaja mr Metsä
Lurttinen kirjoitti:...Todella tulista. :shock: Maitokaan ei vie poltetta mennessään.

Noita olisi vielä viisi kokonaista jäljellä. Mitähän niille uskaltaisi tehdä? kuivata ja jauhaa, tai sitten silputa ja lisätä kastikkeisiin sellaisenaan joskus myöhemmin?
Sain kerran hyvän neuvon tulisen ruuan poltteeseen Kiinassa ollessani kun yritin tukahduttaa 'liekkejä' suussani vedellä: Ei noin vaan riisillä. Siis ei vedellä eikä juomalla koska se vaan levittää poltetta suun herkillä alueilla. Keitetty sakea riisi imaisee poltetta jotenkin itseensä ja tepsii! Ihme juttu mutta tosiaan tepsii ainakin kiinalaisiin tulisiin mausteisiin. Kokeiles tätä.

Re: Paikalliselta Stockmannilta bongattua

Lähetetty: 02 Loka 2006, 20:59
Kirjoittaja Petsku
Lurttinen kirjoitti: Maitokaan ei vie poltetta mennessään.
Noita olisi vielä viisi kokonaista jäljellä. Mitähän niille uskaltaisi tehdä? kuivata ja jauhaa, tai sitten silputa ja lisätä kastikkeisiin sellaisenaan joskus myöhemmin?
Tässäpä tämä, eli maito saattaa olla syypää.
Chilin kanssa ei saisi ottaa mitään nestettä. Ei edes viinaa.
Sama tilanne kun heittäisi vettä kiukaalle. Polte eikun leviää.
Koitas seuraava pala leivän kanssa.
Nam.

Re: Paikalliselta Stockmannilta bongattua

Lähetetty: 02 Loka 2006, 22:01
Kirjoittaja Lurttinen
Petsku kirjoitti:
Lurttinen kirjoitti: Maitokaan ei vie poltetta mennessään.
Noita olisi vielä viisi kokonaista jäljellä. Mitähän niille uskaltaisi tehdä? kuivata ja jauhaa, tai sitten silputa ja lisätä kastikkeisiin sellaisenaan joskus myöhemmin?
Tässäpä tämä, eli maito saattaa olla syypää.
Chilin kanssa ei saisi ottaa mitään nestettä. Ei edes viinaa.
Sama tilanne kun heittäisi vettä kiukaalle. Polte eikun leviää.
Koitas seuraava pala leivän kanssa.
Nam.
Maitotuotteet on ennen auttanut mulla jos on polttanut liikaa. Jugurtti, piimä, jne...

Re: Paikalliselta Stockmannilta bongattua

Lähetetty: 02 Loka 2006, 22:08
Kirjoittaja Esashi
Lurttinen kirjoitti:
Petsku kirjoitti:
Lurttinen kirjoitti: Maitokaan ei vie poltetta mennessään.
Noita olisi vielä viisi kokonaista jäljellä. Mitähän niille uskaltaisi tehdä? kuivata ja jauhaa, tai sitten silputa ja lisätä kastikkeisiin sellaisenaan joskus myöhemmin?
Tässäpä tämä, eli maito saattaa olla syypää.
Chilin kanssa ei saisi ottaa mitään nestettä. Ei edes viinaa.
Sama tilanne kun heittäisi vettä kiukaalle. Polte eikun leviää.
Koitas seuraava pala leivän kanssa.
Nam.
Maitotuotteet on ennen auttanut mulla jos on polttanut liikaa. Jugurtti, piimä, jne...
Kokeiles vaaleaa leipää tai palasokerin pala suuhun.

Lähetetty: 03 Loka 2006, 17:20
Kirjoittaja Anubis
Tulinen ruoka on minusta hyvää, oikeassa paikassa. Esim riisi ja liha,niin se liha on ihan hyvää, jos se on tulista.

Mutta sitä en ymmärrä, kun jotkut haluaa kaiken tulisena, makkarat jopa leivät jne. Minusta tulisuus ei sovi joka ruokaan.

Lähetetty: 03 Loka 2006, 18:04
Kirjoittaja Lurttinen
Anubis kirjoitti: Mutta sitä en ymmärrä, kun jotkut haluaa kaiken tulisena, makkarat jopa leivät jne. Minusta tulisuus ei sovi joka ruokaan.
:lol: mää oon kokeillut Chiliä jo kaikessa muussa, paitsi perunamuussissa.

Nytkin tuolla levyllä porisee canaa curry castikkeessa ja tuuppasin sinne mukaan pienimmän habaneron, mitä pussista löyty. Semmonen parin peukalonpään kokoinen mälli litrasessa kattilassa, joka on täynnä.
Poistin muutamia siemeniä tosin joukosta, mutta niitä jäi sinne vielä.
Saas nähä taas... (Siemenet on silti tallessa.)

Lähetetty: 15 Loka 2006, 13:46
Kirjoittaja Anubis
Jep, nuohan on vain makuasioita. :)

oletko jo keksinyt käyttökeinon tuolle mausteelle?

Lähetetty: 15 Loka 2006, 14:18
Kirjoittaja Lurttinen
Silppua ja mausteeksi kastikkeeseen, lähinnä.

Lähetetty: 20 Loka 2006, 01:41
Kirjoittaja Anubis
Ei ehkä ihan Chiliin tai habaneroon, mutta tykkään kovasti pepperonista. (siis siitä kasvista). Siellä sisällä on siemeniä, niin onko niiden syömisessä mitään haittaa? Esim. Pitsalle kun menee, niin salaattipödystä lähtee monta pepperonia ja sit on aika ilkee poistella ne siemenet sieltä välistä. Joskus syö siemenineen, niin ei ne maistu miltään. Mutta niiden terveydellisyydestä en tiedä vielä.

Lähetetty: 20 Loka 2006, 04:57
Kirjoittaja Lurttinen
Anna mennä vaan ääntä kohti. Ei niissä siemenissä ruotoja ole. ;)

Mää en enään pysty syömään pepeproni/jalopeno linjalla, kun stefa alkaa huutamaan parin tunnin päästä armoa.
Mutta mun lempi pizzassa, eli Mexicanassa noita tuppaa aina olemaan.

Lähetetty: 20 Loka 2006, 04:58
Kirjoittaja mrl586
Anubis kirjoitti:Ei ehkä ihan Chiliin tai habaneroon, mutta tykkään kovasti pepperonista. (siis siitä kasvista).
Mikä kyseisen kasvin tieteellinen nimi on?

Lähetetty: 20 Loka 2006, 05:27
Kirjoittaja Lurttinen
Taitaa olla yleisnimi Capsicum sukuun kuuluville lajikkeille?
Ja on mös makkaraa.
Se vihreä tunnetaan myös Jalopenona ja kutsuvatpa jotkut tuota paprikaa myös pippuriksikin. :D

Lähetetty: 20 Loka 2006, 09:47
Kirjoittaja Anubis
Joo, koskaan ei voi olle kebab-pitseriassa varmaa, mitä ne tarkoittaa pepperonilla :D

Lähetetty: 20 Loka 2006, 11:20
Kirjoittaja Lurttinen
"Saäko öla valkösipäle?"

"Joo, laita vaan..."

"Ej ölë"


...


:?