Suomennos artikkelista kuinka muokataan otsikkoa ja alatu...

Suomenkielisiä oppaita
Viestiketju Lukittu
Avatar
Admin
Aktiivinen jäsen
Aktiivinen jäsen
Viestit: 721
Liittynyt: 13 Marras 2005, 15:45

Suomennos artikkelista kuinka muokataan otsikkoa ja alatu...

Viesti Kirjoittaja Admin » 09 Tammi 2006, 00:38

Sarjassamme näppärät oppaat...

UKK kuinka editoidaan otsikkoalueita(headers) ja alatunnisteita(footers)!

Sisältää

* Esipuhe
o Katsoin admin paneelista mutta en löytänyt miten otsikko- ja alatunnistealueita tai meta -arvoja muokataan. Miten?
o Huh. Olen hukassa. Miten nää template -jutut toimii?
o Missä nämä "templatet" ovat?
o Minulla ei ole mitään skriptieditoria. Miten ne avataan?
o Mitä vit***? En ymmärrä PHP -jutuista mitään? Voisiko joku selittää?

* Otsikoiden ja alatunnisteiden editointi
o Haluan editoida otsikkoaluetta. Mistä aloitan?
+ Voinko muuttaa meta -arvojani?
+ Kuinka voin vaihtaa phpBB2 -logon omaani? (tästä on erillinen opas)
+ kuinka lisään tekstiä/kuvia otsikkoalueeseeni?
+ Miten lisään linkin "FAQ", 'Etsi', -yms linkkeihin?
+ Miten muutan foorumini leveyttä?
o OK, otsikkoalue on muokattu, entäs alatunniste?
* Etusivun editointi
o Olen nähnyt foorumin missä otsikkoalue on vain etusivulla. Kuinka tuo tehdään?
o Ahah! Ai tuollalailla siirrellään login -laatikkoa ja muita!
+ Miten nyt sitten siirrän "aktiiviset käyttäjät" -lootaa?
+ Entäs loggatumis -laatikkoa?
* Muita juttuja sinnepäin (ainakin vähän)
o Voiko template -tiedostoissa olla php -ajettavia tiedostoja?
# Näin MODin joka teki noin. Toimiiko se?
# Mutta minulla on jo "BB code mod" asennettuna. Voiko silti olla php:tä templateissa?
# ARGH! Ei tuokaan toiminut. Onko muuta konstia?
o Olen muokannut otsikot ja alatunnisteet. Olen jo guru templaten muokkaaja. Mitäs sitten?
o Muokkasin jo kaikki tarvitsemani. Miten saan ne näkyviin foorumillani?


Esipuhe

Haaveiletko foorumisi alatunnisteen muokkaamisesta? Mietitkö missä tiedosto overall_header.tpl sijaitsee?? Etkö saa nukuttua
kun mietit miten loggautumislaatikkoa siirretään? Lue lisää, tutustu otsikonmuokkaamisen jännittävään maailmaan!

Katsoin admin paneelista, mutta siellä ei puhuttu näistä mitään. Miten noita muokkaillaan?

Moni älykäs kaveri jolla on ollut phpBB -foorumi on saattanut huomata että ei ole otsikko- alatunniste tai meta -alueita
admin paneelissa. Se johtuu siitä, että otsikot tehdään eri lailla phpBB2:ssa. Tuo tieto on nyt varastoitu "templateihin"
tehden foorumista joustavamman, muokattavamman ja helpomman muokkausmielessä.

Huh. Olen ihan pihalla. Miten noi template -hommat oikein toimii?

Kun katsot jotain sivua foorumillasi templatet latautuvat: Ensin overall_header.tpl latautuu. Tämä näyttää kaiken informaation
mitä pitää ja jättää <html>, <body> ja pää phpBB taulun avoimeksi. Sitten tähän kuuluva pääsivu template ladataan riippuen
siitä, oletko foorumilla (esim. index -sivulla auekaa index_body.tpl). Kun tämä on tehty ladataan overall_footer.tpl. Tämä
sulkee taulukon ja <body> ja <html>. Viimeiseksi ladataan page_tail.php. Tämä näyttää virheenkorjauksen ja sivun latausajan.

No, missä nämä "templatet" ovat?

Katso kansiosta /templates/subSilver (koko UKK:n ajan seuraamme subSilveriä, oletustemplatea. Jos käytät muuta kuin subsilveriä,
vaihda vain oikeaan kansioon). Siellä näet kasan tiedostoja. Templatet ovat niitä, joissa on tunniste '.tpl' Suurin osa tiedostoista
kansiossa on .tpl -tiedostoja.

Minulla ei ole mitään koodieditoria. Miten avaan ne?

Et tarvitse mitään hienoa (maksullista) editoria muokataksesi niitä, mikä tahansa kelpaa. Katso vaikka googlella lisää hakusanalla
"text editor". Jos käytät wordia, sinun pitää avata ja tallentaa tiedostot pelkkänä tekstinä, ei web -sivuna.
Älä käytä WYSIWYG (What You See Is What You Get) -editora (dreamweaver yms). Jos käytät WYSIWYG -editora se lisää turhaa koodia
tiedostoihin ja poistavat elintärkeitä osia. Ne pilaavat .tpl -tiedostot.

Mitä vit***? En ymmärrä PHP -jutuista mitään? Voisiko joku selittää?

Nämä templatet on kirjoitettu yksinkertaisella HTML:llä, sinun ei tarvitse osata PHP:tä muokataksesi niitä.
Ei siitä kyllä mitään haittaakaan ole, joten ehkä voisit opetella PHP:n alkeet?




Otsikoiden ja alatunnisteiden muokkaus

Haluan muokata otsikkoani. Mistä aloitan?

No, se riippuu siitä mitä haluat tehdä. Alla kaikenlaista tarjolla, joten aloitetaanpa...




Voinko muuttaa meta -arvoja?

Kyllä. Avaa overall_header.tpl Ylhäällä näet koodin:

Koodi: Valitse kaikki

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html dir="{S_CONTENT_DIRECTION}">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset={S_CONTENT_ENCODING}">
<meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css">
Lisää omat meta -arvosi tuonne. Voit laittaa ne mihin vain kohtaan dokumentin head -aluetta, mutta suosittelen laittamaan ne
ylimmäksi. Tässä malliesimerkki:

Koodi: Valitse kaikki

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html dir="{S_CONTENT_DIRECTION}">
<head>

<meta name="description" content="Gamecatcher is a site dedicated to strategy-gaming in general, trying to get all the information you may want about the strategy gaming world. It also has excellent strategy gaming forums where you can discuss computer games with other fans." />
<meta name="keywords" content="gamecatcher, center, game center, game catcher, civilization, civ, real-time strategy, game, forum, fora, forums, sid meier, spycatcher, gaming, discussion, age of empire, starcraft, empire earth, europa universalis, warcraft, turn-based strategy game, strategy, sim, simcity, the sims, will wright, colonization, SMAC, alpha centauri" />



Miten vaihdan phpBB2 -logon omaani?

Aaah, tässäpä hyvin yleinen muokkaus. Tästä on oma oppaansa täällä oppaissa, kurkkaa sieltä ;)





Miten lisään tekstiä tai kuvia otsikkoalueeseen?

Ok, nyt aletaan päästä itse asiaan. Etsi overall_header.tpl:stä

Koodi: Valitse kaikki

<body bgcolor="{T_BODY_BGCOLOR}" text="{T_BODY_TEXT}" link="{T_BODY_LINK}" vlink="{T_BODY_VLINK}">

<a name="top"></a>

<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="10" border="0" align="center">
   <tr>
      <td class="bodyline"><table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0">
         <tr>

Tässä aukeaa taulukko phpBB2ta varten. Jos haluaa otsikon ilmestyvän taulukon reunan alle overall_header.tpl:n voi muokata näin:
Editoitu osa *punaisella*

Koodi: Valitse kaikki

<body bgcolor="{T_BODY_BGCOLOR}" text="{T_BODY_TEXT}" link="{T_BODY_LINK}" vlink="{T_BODY_VLINK}">

<a name="top"></a>

[color=red]<div align="center"><p>Members of <a href="http://www.civgaming.net" target="_blank"><b><font size=+1>Civilization Gaming Network</a></p> </font></b></div>
<p align="center"> <img
src="http://www.civgaming.net/gamecatcher/phpBB2/images/smiles/mwaha.gif"
width="15" height="16"><a href="http://freechat.raidersoft.com/sigmachat.pl?room=10549" target="_blank"><b>CHAT OR DIE. RESISTANCE IS FUTILE. YOU WILL CHAT. MWHAHAHAHAHAHAHA</a><img
src="http://www.civgaming.net/gamecatcher/phpBB2/images/smiles/mwaha.gif"
width="15" height="16"></p></b></p>
<div align="center"><p><a href=http://www.civgaming.net/gamecatcher/ target="_blank"><b><font size=+1>Gamecatcher Center</a></p> </font></b></div>
[/color]
<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="10" border="0" align="center">
   <tr>
      <td class="bodyline"><table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0">
...ja siitä tulee tämän näköinen

Jos haluat otsikkosi ilmestyvän taulukossa kuten jotkut, lisää alas:

Koodi: Valitse kaikki

<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="10" border="0" align="center">
   <tr>
      <td class="bodyline"><table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0">




Kuinka lisään linkin "ohje", "haku", "käyttäjälista" yms. linkkien sekaan?

Avaa overall_header.tpl ja etsi:

Koodi: Valitse kaikki

td align="center" valign="top" nowrap="nowrap"><span class="mainmenu">&nbsp;<a href="{U_FAQ}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_faq.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_FAQ}" hspace="3" />{L_FAQ}</a></span><span class="mainmenu">&nbsp; &nbsp;<a href="{U_SEARCH}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_search.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_SEARCH}" hspace="3" />{L_SEARCH}</a>&nbsp; &nbsp;<a href="{U_MEMBERLIST}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_members.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_MEMBERLIST}" hspace="3" />{L_MEMBERLIST}</a>&nbsp; &nbsp;<a href="{U_GROUP_CP}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_groups.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_USERGROUPS}" hspace="3" />{L_USERGROUPS}</a>&nbsp;
                  <!-- BEGIN switch_user_logged_out -->
                  &nbsp;<a href="{U_REGISTER}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_register.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_REGISTER}" hspace="3" />{L_REGISTER}</a></span>&nbsp;
                  <!-- END switch_user_logged_out -->
                  </td>
               </tr>
               <tr>
                  <td height="25" align="center" valign="top" nowrap="nowrap"><span class="mainmenu">&nbsp;<a href="{U_PROFILE}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_profile.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_PROFILE}" hspace="3" />{L_PROFILE}</a>&nbsp; &nbsp;<a href="{U_PRIVATEMSGS}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_message.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{PRIVATE_MESSAGE_INFO}" hspace="3" />{PRIVATE_MESSAGE_INFO}</a>&nbsp; &nbsp;<a href="{U_LOGIN_LOGOUT}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_login.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_LOGIN_LOGOUT}" hspace="3" />{L_LOGIN_LOGOUT}</a>&nbsp;</span></td>
Tuossa kohtaa linkit ovat ylhäällä. Lisää vain oma linkkisi sinne. Esimerkiksi linkki pääsivullesi:

td align="center" valign="top" nowrap="nowrap"><span class="mainmenu">&nbsp;<a href="{U_FAQ}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_faq.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_FAQ}" hspace="3" />{L_FAQ}</a></span><span class="mainmenu">&nbsp; &nbsp;<a href="{U_SEARCH}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_search.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_SEARCH}" hspace="3" />{L_SEARCH}</a>&nbsp; &nbsp;<a href="http://www.myhomepage.com" class="mainmenu">PÄÄSIVU</a>&nbsp; &nbsp;<a href="{U_MEMBERLIST}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_members.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_MEMBERLIST}" hspace="3" />{L_MEMBERLIST}</a>&nbsp; &nbsp;<a href="{U_GROUP_CP}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_groups.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_USERGROUPS}" hspace="3" />{L_USERGROUPS}</a>&nbsp;
<!-- BEGIN switch_user_logged_out -->
&nbsp;<a href="{U_REGISTER}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_register.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_REGISTER}" hspace="3" />{L_REGISTER}</a></span>&nbsp;
<!-- END switch_user_logged_out -->
</td>
</tr>
<tr>
<td height="25" align="center" valign="top" nowrap="nowrap"><span class="mainmenu">&nbsp;<a href="{U_PROFILE}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_profile.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_PROFILE}" hspace="3" />{L_PROFILE}</a>&nbsp; &nbsp;<a href="{U_PRIVATEMSGS}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_message.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{PRIVATE_MESSAGE_INFO}" hspace="3" />{PRIVATE_MESSAGE_INFO}</a>&nbsp; &nbsp;<a href="{U_LOGIN_LOGOUT}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_login.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_LOGIN_LOGOUT}" hspace="3" />{L_LOGIN_LOGOUT}</a>&nbsp;</span></td>



Miten muutan phpBB2:n taulukon leveyttä (eli foorumin leveyttä)?

Avaa overall_header.tpl aja etsi:

Koodi: Valitse kaikki

<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="10" border="0" align="center">
<tr>
Sitten muuta kohtaa joka on merkitty punaisella. Voit tehdä tämän joko prosentteina
<table width="75%" cellspacing="0" cellpadding="10" border="0" align="center">
<tr>
...tai määrätä leveyden pikseleinä:
<table width="900" cellspacing="0" cellpadding="10" border="0" align="center">
<tr>



OK, otsikot on muokattu, entäs alatunniste?

Periaate on sama, joten eipä siinä ihmeitä. Muokkaat vain tiedostoa overall_footer.tpl tällä kertaa.
Näyttää vähän tyhjemmältä kuin overall_header.tpl, vai mitä? Eipä siellä ole kuin tekijänoikeusjupinat ja
linkki phpBB.com:iin, (SE SINUN PITÄÄ SÄILYTTÄÄ!!) ja linkki admin paneliin. Muokkaa sitä kuten overall_header.tpl:ää.




Pääsivun muokkaaminen

Olen nähnyt foorumin, jossa otsikko on vain etusivulla. Kuinka se tehdään?

Tässäkin kyse on samoista perusperiaatteista kuin otsikon ja alatunnisteen muokkaamisessa. Oikea template on index_body.tpl,
joka löytyy kansiosta templates/subSilver. Muokkaa sitä samalla lailla kuin edellä neuvottiin.




Ahah! Ai noin liikutellaan "ketä on paikalla"- ja loggautumislaatikkoa!

Kyllä. Molemmat noista laatikoista löydät tiedostosta index_body.tpl.

No miten niitä siirretään?

Liikutellaksesi "ketä on paikalla" -lootaa avaa index_body.tpl ja etsi:

Koodi: Valitse kaikki

<table width="100%" cellpadding="3" cellspacing="1" border="0" class="forumline">
<tr>
<td class="catHead" colspan="2" height="28"><span class="cattitle"><a href="{U_VIEWONLINE}" class="cattitle">{L_WHO_IS_ONLINE}</a></span></td>
</tr>
<tr>
<td class="row1" align="center" valign="middle" rowspan="2"><img src="templates/subSilver/images/whosonline.gif" alt="{L_WHO_IS_ONLINE}" /></td>
<td class="row1" align="left" width="100%"><span class="gensmall">{TOTAL_POSTS}<br />{TOTAL_USERS}<br />{NEWEST_USER}</span>
</td>
</tr>
<tr>
<td class="row1" align="left"><span class="gensmall">{TOTAL_USERS_ONLINE} &nbsp; [ {L_WHOSONLINE_ADMIN} ] &nbsp; [ {L_WHOSONLINE_MOD} ]<br />{RECORD_USERS}<br />{LOGGED_IN_USER_LIST}</span></td>
</tr>
</table>

<table width="100%" cellpadding="1" cellspacing="1" border="0">
<td align="left" valign="top"><span class="gensmall">{L_ONLINE_EXPLAIN}</span></td>
</table>
Tuossa on "ketä on paikalla" -laatikko. Jos haluat siirtää sen sivun yläreunaan lisää tuo koodi heti alla olevan perään
(aivan ko. tiedoston yläreunassa):

Koodi: Valitse kaikki

<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="2" border="0" align="center">
<tr>
<td align="left" valign="bottom"><span class="gensmall">
<!-- BEGIN switch_user_logged_in -->
{LAST_VISIT_DATE}<br />
<!-- END switch_user_logged_in -->
{CURRENT_TIME}<br /></span><span class="nav"><a href="{U_INDEX}" class="nav">{L_INDEX}</a></span></td>
<td align="right" valign="bottom" class="gensmall">
<!-- BEGIN switch_user_logged_in -->
<a href="{U_SEARCH_NEW}" class="gensmall">{L_SEARCH_NEW}</a><br /><a href="{U_SEARCH_SELF}" class="gensmall">{L_SEARCH_SELF}</a><br />
<!-- END switch_user_logged_in -->
<a href="{U_SEARCH_UNANSWERED}" class="gensmall">{L_SEARCH_UNANSWERED}</a></td>
</tr>
</table>



Entäs kirjautumislaatikko?

Sekin sivun yläreunaan? ok, sama index_body.tpl ja etsi:

Koodi: Valitse kaikki

<!-- BEGIN switch_user_logged_out -->
<form method="post" action="{S_LOGIN_ACTION}">
<table width="100%" cellpadding="3" cellspacing="1" border="0" class="forumline">
<tr>
<td class="catHead" height="28"><a name="login"></a><span class="cattitle">{L_LOGIN_LOGOUT}</span></td>
</tr>
<tr>
<td class="row1" align="center" valign="middle" height="28"><span class="gensmall">{L_USERNAME}:
<input class="post" type="text" name="username" size="10" />
&nbsp;&nbsp;&nbsp;{L_PASSWORD}:
<input class="post" type="password" name="password" size="10" />
&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;{L_AUTO_LOGIN}
<input class="text" type="checkbox" name="autologin" />
&nbsp;&nbsp;&nbsp;
<input type="submit" class="mainoption" name="login" value="{L_LOGIN}" />
</span> </td>
</tr>
</table>
</form>
<!-- END switch_user_logged_out -->
...sitten leikkaat tuon koodin tuosta kohtaa ja lisäät sen heti äsken laittamasi "ketä on paikalla" -boxin koodin perään.
Ellet siirtänyt sitä boxia, laita tuo äskeinen koodi sitten samaan paikkaan mihin edellisen kanssa neuvoin.






Muuta asiaan liittyvää




Voiko Template -tiedostoissa olla php -ajettavia tiedostoja (php executables)?

phpBB ei jäsennä php:ta joka lisätty templateihin automaattisesti, joten lyhyesti "ei." On helpompaa jos yrität
keksiä toisen keinon saada haluamasi aikaan, (esim JavaScriptiä php:n tilalle mainoksiin). Kuitenkin, jos php
on ainoa konsti, voit yrittää seuraavaa:

Näin MODin joka teki noin. Pitäisikö kokeilla sitä?

Kyllä, saat sen ladattua phpBB.com:ista. Ikävä kyllä se ei toimi jos sinulla on phpBB code -MOD asenettuna.

No se php BB code -MODi on asennettuna. Voinko silti laittaa php:tä templateihin?

Kyllä. Avaa page_header.php ja lisää ylös:

Koodi: Valitse kaikki

ob_start();
include("<your_header_path>");
$my_header = ob_get_contents();
ob_end_clean();

ob_start();
include("<your_footer_path>");
$my_footer = ob_get_contents();
ob_end_clean();
Samaan tiedostoon lisää loppuun ->assignvars list(aan) (n. rivillä 420):

Koodi: Valitse kaikki

   "MY_HEADER" => $my_header,
   "MY_FOOTER" => $my_footer
Lisää overall_header.tpl ja overall_footer.tpl -tiedostoihin mihin haluat otsikon tai alatunnisteen ilmestyvän:

Koodi: Valitse kaikki

{MY_HEADER}
{MY_FOOTER}


DODII! Toimii kuin junan vessa, eikö? Eikä tässä vielä kaikki...




ARGH! Ei toimi ei. Onko muuta keinoa??

On. Näin: Avaa /includes/page_header.php ja etsi:

Koodi: Valitse kaikki

header ('Cache-Control: private, pre-check=0, post-check=0, max-age=0');
header ('Expires: ' . gmdate('D, d M Y H:i:s', time()) . ' GMT');
header ('Last-Modified: ' . gmdate('D, d M Y H:i:s') . ' GMT');

$template->pparse('overall_header');
Viimeisen headerin mutta ennen template parsea lisäät

Koodi: Valitse kaikki

// Start Banner Code
ob_start();
require("foo");
$banner = ob_get_contents();
ob_end_clean();
$template->assign_vars(array('BANNER' => $banner));
// End banner code
...että se näyttää tältä: (editoitu osa korostettu):
header ('Cache-Control: private, pre-check=0, post-check=0, max-age=0');
header ('Expires: ' . gmdate('D, d M Y H:i:s', time()) . ' GMT');
header ('Last-Modified: ' . gmdate('D, d M Y H:i:s') . ' GMT');

// Start Banner Code
ob_start();
require("foo");
$banner = ob_get_contents();
ob_end_clean();
$template->assign_vars(array('BANNER' => $banner));
// End banner code

$template->pparse('overall_header');


Nyt avaat sen .tpl -fileen, mihin haluat koodin ilmestyväm ja lisäät

Koodi: Valitse kaikki

{BANNER}
...mihin haluat koodin ilmestyvän.





Otsikot ja alatunnisteet on muokattu ja nyt olen varsinainen guru tässä hommassa. Mitäs sitten muokataan?

Ai ei riitä? Vielä pitää muokkailla? No, eipä tuosta tässä enempää, ettei mene kokonaan ohi aiheen. Paras neuvo
asiaan lisämuokkausten osalta on "käytä aivojasi." Jos haluat muuttaa sivun ulkonäköä foorumin sisällä mikä tiedosto
on se mitä pitää muokata? No, jos katselet noita templateja se on aika ilmiselvää. Muokataksesi sitä miten foorumia katsellaan
muokkaat tietty tiedostoa viewforum_body.tpl. Kaikki tiedostot on nimetty sen mukaan mitä ne tekevät. faq_body.tpl
on varmaankin FAG:sta? Mahdollisuuksia on loputtomiin...




Muokkasin tiedostot. Mitäs pitää tehdä että ne näkyvät foorumillani?

Aina ennenkuin teet muutoksia, ota varmuuskopiot niistä tiedostoista mitä aiot muokata.
Joten, ennenkuin siirrät muokattuja tiedostoja palvelimellesi, kopioi alkuperäiset kovalevyllesi.
Sitten vain siirrät muokatut tiedostot oikeisiin kansioihin palvelimelle FTP:n avulla.


Noin. Toivottavasti tämä hyödyttää kriisipisteen jengiä. Jos on kysyttävää, niin täällä ollaan ;) Kysy rohkeasti
tukifoorumilla, älä niinkään yksityisviestillä. Näin saamme tiedon muillekin näkyviin ja saat avun ehkä nopeammin.

Muista, ei ole tyhmiä kysymyksiä (vaan tyhmiä kysyjiä ;) :lol:) <- witsi.

Viestiketju Lukittu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija