Paikalliselta Stockmannilta bongattua
Tykkään kovasti Chilistä. Ne antaa mukavan lisän ruokiin tulisuudellaan. Varsinkin tuore Chili on nannaa kastikkeissa.
Tänään kävin Stockmannin herkussa hakemassa vähän evästä iltaa varten ja löysin sitten sen "normaalin" Chiln vierestä noita Habaneroja. Tiesin, että tuon tulisuus on sieltä kärkipäästä, mutta VAU!
Leikkasin sieltä sisäpinnasta siemenen vierestä valkealta alueelta sellaisen milli kertaa pari kokoisen palan ja pistin kielenpäälle.
Sen poltteen tunsi etenevän koko suussa, vaikka en kerennyt paljoa edes narskuttamaan sitä hampailla ja se tulisuus oli jotain aivan järkyttävää.
Tästä on nyt kohta tunti aikaa ja vieläkin puskee hiekä pintaan ja ylä- ja alahuulet tuntuu hassuilta.
Aivankuin olisi ottanut kuuman hiilen takasta ja tunkenut sen suuhunsa.
Mun kissatkin poltti suunsa, vaikka vainkatsoivat vierestä.
Todella tulista. Maitokaan ei vie poltetta mennessään.
Noita olisi vielä viisi kokonaista jäljellä. Mitähän niille uskaltaisi tehdä? kuivata ja jauhaa, tai sitten silputa ja lisätä kastikkeisiin sellaisenaan joskus myöhemmin?
Tänään kävin Stockmannin herkussa hakemassa vähän evästä iltaa varten ja löysin sitten sen "normaalin" Chiln vierestä noita Habaneroja. Tiesin, että tuon tulisuus on sieltä kärkipäästä, mutta VAU!
Leikkasin sieltä sisäpinnasta siemenen vierestä valkealta alueelta sellaisen milli kertaa pari kokoisen palan ja pistin kielenpäälle.
Sen poltteen tunsi etenevän koko suussa, vaikka en kerennyt paljoa edes narskuttamaan sitä hampailla ja se tulisuus oli jotain aivan järkyttävää.
Tästä on nyt kohta tunti aikaa ja vieläkin puskee hiekä pintaan ja ylä- ja alahuulet tuntuu hassuilta.
Aivankuin olisi ottanut kuuman hiilen takasta ja tunkenut sen suuhunsa.
Mun kissatkin poltti suunsa, vaikka vainkatsoivat vierestä.
Todella tulista. Maitokaan ei vie poltetta mennessään.
Noita olisi vielä viisi kokonaista jäljellä. Mitähän niille uskaltaisi tehdä? kuivata ja jauhaa, tai sitten silputa ja lisätä kastikkeisiin sellaisenaan joskus myöhemmin?
Re: Paikalliselta Stockmannilta bongattua
Sain kerran hyvän neuvon tulisen ruuan poltteeseen Kiinassa ollessani kun yritin tukahduttaa 'liekkejä' suussani vedellä: Ei noin vaan riisillä. Siis ei vedellä eikä juomalla koska se vaan levittää poltetta suun herkillä alueilla. Keitetty sakea riisi imaisee poltetta jotenkin itseensä ja tepsii! Ihme juttu mutta tosiaan tepsii ainakin kiinalaisiin tulisiin mausteisiin. Kokeiles tätä.Lurttinen kirjoitti:...Todella tulista. :shock: Maitokaan ei vie poltetta mennessään.
Noita olisi vielä viisi kokonaista jäljellä. Mitähän niille uskaltaisi tehdä? kuivata ja jauhaa, tai sitten silputa ja lisätä kastikkeisiin sellaisenaan joskus myöhemmin?
Re: Paikalliselta Stockmannilta bongattua
Tässäpä tämä, eli maito saattaa olla syypää.Lurttinen kirjoitti: Maitokaan ei vie poltetta mennessään.
Noita olisi vielä viisi kokonaista jäljellä. Mitähän niille uskaltaisi tehdä? kuivata ja jauhaa, tai sitten silputa ja lisätä kastikkeisiin sellaisenaan joskus myöhemmin?
Chilin kanssa ei saisi ottaa mitään nestettä. Ei edes viinaa.
Sama tilanne kun heittäisi vettä kiukaalle. Polte eikun leviää.
Koitas seuraava pala leivän kanssa.
Nam.
Re: Paikalliselta Stockmannilta bongattua
Maitotuotteet on ennen auttanut mulla jos on polttanut liikaa. Jugurtti, piimä, jne...Petsku kirjoitti:Tässäpä tämä, eli maito saattaa olla syypää.Lurttinen kirjoitti: Maitokaan ei vie poltetta mennessään.
Noita olisi vielä viisi kokonaista jäljellä. Mitähän niille uskaltaisi tehdä? kuivata ja jauhaa, tai sitten silputa ja lisätä kastikkeisiin sellaisenaan joskus myöhemmin?
Chilin kanssa ei saisi ottaa mitään nestettä. Ei edes viinaa.
Sama tilanne kun heittäisi vettä kiukaalle. Polte eikun leviää.
Koitas seuraava pala leivän kanssa.
Nam.
Re: Paikalliselta Stockmannilta bongattua
Kokeiles vaaleaa leipää tai palasokerin pala suuhun.Lurttinen kirjoitti:Maitotuotteet on ennen auttanut mulla jos on polttanut liikaa. Jugurtti, piimä, jne...Petsku kirjoitti:Tässäpä tämä, eli maito saattaa olla syypää.Lurttinen kirjoitti: Maitokaan ei vie poltetta mennessään.
Noita olisi vielä viisi kokonaista jäljellä. Mitähän niille uskaltaisi tehdä? kuivata ja jauhaa, tai sitten silputa ja lisätä kastikkeisiin sellaisenaan joskus myöhemmin?
Chilin kanssa ei saisi ottaa mitään nestettä. Ei edes viinaa.
Sama tilanne kun heittäisi vettä kiukaalle. Polte eikun leviää.
Koitas seuraava pala leivän kanssa.
Nam.
Esashi
Maan Äiti, anna minulle
ymmärrystä heidän suhteen, jotka eivät ymmärrä minua,
kärsivällisyyttä heitä kohtaan, jotka eivät pidä minusta,
viisautta, osatakseni kätkeä heidän ruumiit,
jotka ovat käyneet hermoilleni
Maan Äiti, anna minulle
ymmärrystä heidän suhteen, jotka eivät ymmärrä minua,
kärsivällisyyttä heitä kohtaan, jotka eivät pidä minusta,
viisautta, osatakseni kätkeä heidän ruumiit,
jotka ovat käyneet hermoilleni
mää oon kokeillut Chiliä jo kaikessa muussa, paitsi perunamuussissa.Anubis kirjoitti: Mutta sitä en ymmärrä, kun jotkut haluaa kaiken tulisena, makkarat jopa leivät jne. Minusta tulisuus ei sovi joka ruokaan.
Nytkin tuolla levyllä porisee canaa curry castikkeessa ja tuuppasin sinne mukaan pienimmän habaneron, mitä pussista löyty. Semmonen parin peukalonpään kokoinen mälli litrasessa kattilassa, joka on täynnä.
Poistin muutamia siemeniä tosin joukosta, mutta niitä jäi sinne vielä.
Saas nähä taas... (Siemenet on silti tallessa.)
Ei ehkä ihan Chiliin tai habaneroon, mutta tykkään kovasti pepperonista. (siis siitä kasvista). Siellä sisällä on siemeniä, niin onko niiden syömisessä mitään haittaa? Esim. Pitsalle kun menee, niin salaattipödystä lähtee monta pepperonia ja sit on aika ilkee poistella ne siemenet sieltä välistä. Joskus syö siemenineen, niin ei ne maistu miltään. Mutta niiden terveydellisyydestä en tiedä vielä.
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 375 vierailijaa