Keskustelufoorumin nimen suojaaminen/rekisteröinti

phpBB keskustelu.
Tämä alue ei ole tukipyynnöille, vaan ainoastaan keskustelulle phpBB:stä ja sen eri versioista.
Hulta
Oppii uutta
Oppii uutta
Viestit: 25
Liittynyt: 09 Helmi 2006, 12:46

Keskustelufoorumin nimen suojaaminen/rekisteröinti

Viesti Kirjoittaja Hulta » 29 Heinä 2019, 21:45

Moikka!
Meillä on pian 14 vuotta täyttävä keskustelupalsta nimeltään "XYZ" (nimi muutettu). Myöhemmin Facebookiin on perustettu yhden meidän keskustelupalstan (nykyisin ex-) jäsenen toimesta ryhmä nimeltä "XYZ", eikä tietenkään edes kysytty saako samaa nimeä käyttää. Nyt toinen (nykyinen) jäsen on perustanut uuden fb-ryhmän nimeltään "XYZ jengi". Ei ole mitään hajua kuinka monta muuta meidän keskustelufoorumin nimeä käyttävää ryhmää facebookissa on, koska itse en facebookissa ole. Keskustelupalstan nimi on uniikki ja muita saman aihealueen keskustelupalstoja ei tällä hetkellä tiettävästi ole Suomessa muuten kuin FB:ssa.

Kysymys kuuluu: voiko keskustelupalstan nimen jotenkin suojata/rekisteröidä niin, ettei sitä saisi käyttää muissa yhteyksissä kuten esim. Facebookissa? Kerran olen jo joutunut poliisikuulusteluun, kun siellä fb:ssa oli tapeltu niin paljon, että oli nostettu kunnianloukkaussyytteitä...toista kertaa en viitsisi puuttua muiden riitoihin poliisin välityksellä. Vinkkejä, kokemuksia?

Pettis
The Admin
The Admin
Viestit: 112
Liittynyt: 04 Tammi 2007, 15:04
Viesti:

Re: Keskustelufoorumin nimen suojaaminen/rekisteröinti

Viesti Kirjoittaja Pettis » 01 Elo 2019, 22:45

Taitaa olla aika hankalaa suojata, ellet sitten rekisteröi sitä nimeä joksikin tavaramerkiksi, tuotenimeksi, toiminimeksi tai yrityksen / yhdistyksen nimeksi.

Sittenkin voi olla vaikeaa, jos kyseessä on jokin jokapäiväinen termi tai sana.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 7 vierailijaa