Ääkköset suomenkiliseen versioon FedoraCore2:ssa

Muu phpBB2:n liittyvä keskustelu tänne
Alueen säännöt
1.1.2009 loppuu virallinen tuki phpBB2 versiolle. http://www.phpbbsuomi.com/viewtopic.php?f=1&t=2189

Konvertoiminen phpBB3 versioon on suositeltavaa.
Avatar
jukka
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 6
Liittynyt: 07 Joulu 2005, 10:26
Paikkakunta: Helsinki

Ääkköset suomenkiliseen versioon FedoraCore2:ssa

Viesti Kirjoittaja jukka » 07 Joulu 2005, 11:11

Missä meni vikaan kun en saa skandeja toimimaan suomenkielisen phpBB:n kanssa? Käyttis FC2 ja se kyllä pelaa skandeilla oikein.
Jukka

Avatar
Lurttinen
phpBB nub
phpBB nub
Viestit: 4787
Liittynyt: 13 Marras 2005, 18:41
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lurttinen » 07 Joulu 2005, 12:36

Lang_main.php

Koodi: Valitse kaikki

$lang['ENCODING'] = 'iso-8859-1';
??

Avaako editori noi kielitiedostot oikein?

Avatar
jukka
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 6
Liittynyt: 07 Joulu 2005, 10:26
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja jukka » 07 Joulu 2005, 12:58

Ei näy sielläkään. Eli jos avaan sen .php:n vaikka systeemin perusesditorilla ED niin kaikki ääkköset on tyhjiä.
Jukka

Avatar
Lurttinen
phpBB nub
phpBB nub
Viestit: 4787
Liittynyt: 13 Marras 2005, 18:41
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lurttinen » 07 Joulu 2005, 13:36

Toi on joku encoding juttu varmasti. Imutikko sen kielipaketin suoraan fedoraan, vai avasikko muualla ja sieltä siirsit pingviinille?
Kokeile purkaa paketti suoraan fedorassa?
Tai saakko muutettua sen tiedoston encoodausta manuaalisesti?

Avatar
jukka
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 6
Liittynyt: 07 Joulu 2005, 10:26
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja jukka » 07 Joulu 2005, 14:07

Tossa tar.gz:ssa on joku rähmä koska se ei purkaannu oikein. Se avaa kaikki tiedostot samaan hakemistoon erillisinä fileinä eikä muodosta omaa hakemistoa alihakemistoineen. Ts. filenimet on pitkiä rimpsuja.

Avatar
Lurttinen
phpBB nub
phpBB nub
Viestit: 4787
Liittynyt: 13 Marras 2005, 18:41
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lurttinen » 07 Joulu 2005, 14:37

Oisko samaa vikaa, kuin tässä topikissa?

Avatar
jukka
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 6
Liittynyt: 07 Joulu 2005, 10:26
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja jukka » 07 Joulu 2005, 14:40

OK vois ollakin kun ei purkaa oikein tar -komennolla.
Ootellaan Jukka

Avatar
Lurttinen
phpBB nub
phpBB nub
Viestit: 4787
Liittynyt: 13 Marras 2005, 18:41
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lurttinen » 07 Joulu 2005, 16:59

Ei toiminut gzip paketti mullakaan, mutta normi zippi kyllä toimi ja ääkköset/hakemistot näyttäis olevan tiedostossa kunnossa.
Ubuntulla siis...

maskotti
Aloittelija
Aloittelija
Viestit: 1
Liittynyt: 09 Joulu 2005, 08:21

Viesti Kirjoittaja maskotti » 15 Tammi 2006, 15:05

Minulla ois samantapainen ongelma, lainaanpa topikkia hieman. Asensin Ubuntu koneelle phpbb2:sen ja latasin phpbb:n sivuilta tuon kielipaketti zipin ja purin sen oikeaan paikkaan mutta nyt foorumissa näkyy ääkkösten paikalla vain kysymysmerkkejä. Mikähän vikana?

Hulta
Oppii uutta
Oppii uutta
Viestit: 23
Liittynyt: 09 Helmi 2006, 12:46

GZip: on vai off?

Viesti Kirjoittaja Hulta » 17 Helmi 2006, 23:22

Siinäpä se---kumpaa kannattaisi käyttää? Nyt on off ja havaittavissa aika-ajoin hidastelua sivujen avautumisessa. Auttaako, jos laitan päälle vai sotkeeko se joissain selaimissa ääkköset?

Avatar
Lurttinen
phpBB nub
phpBB nub
Viestit: 4787
Liittynyt: 13 Marras 2005, 18:41
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: GZip: on vai off?

Viesti Kirjoittaja Lurttinen » 18 Helmi 2006, 09:09

Hulta kirjoitti:Siinäpä se---kumpaa kannattaisi käyttää? Nyt on off ja havaittavissa aika-ajoin hidastelua sivujen avautumisessa. Auttaako, jos laitan päälle vai sotkeeko se joissain selaimissa ääkköset?
Jos mää käsitin oikein, sun vikas ei liity millään tavalla tohon kielipaketin lataamiseen phpBB.comista.

Sulla on siis gzip laitettuna pois päältä admin paneelista ja foorumi hidastelee?

Foorumin hitaus saattaa johtua monesta syystä.
Tietokantaserveri hidastelee.
Fooruin serveri hidastelee, tai näiden kahden välisessä yhteydessä on ongelmaa.
Sun nettiyhteyden palveluntarjoajalla on ongelmaa tai jos serveri sijaitsee ulkomailla, jollain siellä maassa olevalla operaattorilla on ongelmaa.

Tai sitten sun oma kone hidastelee.

Jos se on sun serveri, mikä hidastelee, niin gzippin käytto nostaa sen kuormaa ja todennäköisesti hidastaa entisestään.
Jos yhteyksissä on vikaa. Silloin gzip saattaa nopeuttaa, koska siirrettävän datan määrä vähenee.

Missä se hidastuminen sitten tapahtuu?
Jos sulla on paikka webhotellissa. Niin se vika ei välttämättä ole missään noissa edellämainituissa, vaan saman hotellin joku toinen sivusto vie kaiken tehon severiltä hidastaen muita sivustoja.

Jos sun foorumillas taas on paljon liikennettä ja oot viela webhotellissa. Vaihda dedikoituun serveriin. Nopeus mitä todennäköisemmin kasvaa.

Viestiketju Lukittu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija